Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na slevy v restauracích kašlem, jejich majitelé nás naučili nosit krabičky

Ačkoliv restauratéři i hoteliéři sklízejí povětšinou pochvaly za snížení cen a to i v turisticky atraktivních místech, zdaleka ne všem lidem se jejich chování zamlouvá. Někteří rodiče jsou rozhodnuti míjet jejich provozovny jako doposud a snížené ceny je nezajímají.

„Najednou bychom jim byli dobří, kdybychom u nich utráceli peníze. Ale ještě před půl rokem se na nás koukali přes prsty jenom proto, že mluvíme česky,“ říká lehce nazlobeně jedna z maminek, která nehodlá na výletech se svými dětmi utrácet peníze v občerstveních ani restauracích.

„Ceny, které byly k vidění před koronou, nás naučily nosit krabičky. Je to sice více práce, ale klidně dětem jídlo připravím a odtahám v batohu, tak jak jsem to dělala doposud. Není přeci normální, aby malé pitíčko, které kupuji za čtyři padesát v obchoďáku, někdo prodával za 35 korun. To ať si klidně nechají i za dnešních dvacet korun,“ pokračuje další maminka a vyjmenovává párek v rohlíku za 35 a více korun, trdelník se zmrzlinou za 120 korun a tak dále.

Chování podnikatelů označují rodiče za pokrytecké a nesouhlasí ani s různou státní podporou, která se do těchto podnikatelů pumpuje.

 „Kde mají ty peníze, které tady mnoho let tržili od zahraničních turistů, že potřebují pomáhat od státu,“ ptají se rodiče dětí a dodávají, že je úplně jedno jestli se jedná o podnikatele z Prahy, Brna, Karlových Varů nebo třeba Českého Krumlova.

„Normálně pracující člověk s rodinou neměl před rokem nebo dvěma šanci se v turisticky známých a vyhledávaných českých destinacích najíst a napít. To jim běžel byznys naplno a Čech ani stát je nezajímal. Tedy stát je zajímal jen v tom smyslu, aby nemuseli platit daně a tak dále,“ říká zhruba pětačtyřicetiletá žena s baťohem na zádech.

Ačkoliv se na nadcházející letní prázdniny většina Čechů těší a mnoho z nich se právě chystá na dovolenou po Čechách a místech, která jsou normálně zaplavená například asijskými turisty, rodiče se kterými jsme mluvili, vyrazí do kempu pod stan.

„Budeme dělat výlety, ale hoteliéry podporovat nebudeme. Je nám totiž jasné, že pokud se nic vážného nestane, tak za rok už zase budou nad českým turistou ohrnovat nos, pivo budou prodávat za devadesát, kávu za stovku a oběd klidně za stovek šest,“ dodávají rodiče, kteří se svými dětmi pravidelně navštěvují známá a krásná místa České republiky, ale předražené jídlo a pití v těchto místech nekupují.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky nespokojenost, slevy, peníze, restaurace, ČR, turismus, Česko, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na slevy v restauracích kašlem, jejich majitelé nás naučili nosit krabičky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.