Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zastupitelé Žlutic bojují za zachování pobočky České spořitelny ve městě

Vedení města obdrželo od zástupců banky pouze oznámení, že provoz pobočky bankovního domu ve městě končí k 10. červenci. Nemile překvapení jsou jak zástupci města, tak i samotní obyvatelé a místní podnikatelé.

„Vyjadřujeme nesouhlas s uzavřením pobočky České spořitelny. Tento bankovní dům byl několik desetiletí součástí našeho města a obyvatelé města přispívali k finančním výsledkům banky. Uzavření pobočky chápeme jako necitlivé,“ sdělil starosta Žlutic Václav Slavík (KDU-ČSL).

Vedení města obdrželo informaci o plánovaném uzavření pobočky České pojišťovny poštou.

„Trendy v bankovnictví se mění, a my proto musíme být klientům k dispozici nejen v kamenných pobočkách, ale i v digitálním světě. Nechceme mít ale prázdné pobočky. Provoz některých poboček proto ukončujeme a přesouváme do jiných míst, a to z důvodu jejich dlouhodobě klesající vytíženosti,“ stojí mimo jiné v dopise, který starostovi Žlutic poslal Libor Havlena, specialista pobočkové sítě České spořitelny.

Zástupce spořitelny dále uvádí, že z pravidelných analýz vyplývá, že klienti využívají pobočku ve Žluticích stále méně a že ve městě bude zachován bankomat. Nejbližší kamenná pobočka je ale až v Karlových Varech, což je zhruba třicet kilometrů daleko.

„Zprávu o zachování bankomatu vítáme, ale například živnostníci a podnikatelé potřebují vkládat hotovost, což po uzavření pobočky nebude možné. Navíc s námi nikdo o uzavření pobočky, což z pohledu obyvatel města považujeme za velmi zásadní rozhodnutí, nejednal,“ pokračuje starosta Žlutic, který chce společně se zastupiteli města vyvolat jednání s představiteli spořitelny a pokusit se jejich rozhodnutí zvrátit.

„Jsme připraveni o budoucnosti pobočky České spořitelny dále jednat a věříme, že tradice, dobrá služba a oboustranná spokojenost je více než ekonomické ukazatele,“ dodává Václav Slavík, který vedení České spořitelny odeslal dopis s žádostí o jednání. Ten je podepsán členy zastupitelstva města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky pobočka, uzavření, Česká spořitelna, Žlutice, problém, Václav Slavík, KDU-ČSL, Generali Česká pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé Žlutic bojují za zachování pobočky České spořitelny ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.