Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Radní Karlových Varů Petr Bursík oficiálně rezignoval, nahradí ho Viktor Linhart

Radní Karlových Varů Petr Bursík (ODS) k dnešnímu dni oficiálně rezignoval na svou funkci v radě města. Nadále zůstává zastupitelem. Důvodem odchodu je jeho obvinění v takzvané chomutovské kauze, která se týká ovlivňování veřejných zakázek. Bursík se cítí nevinen, přesto svou funkci uvolněného zastupitele opouští. Na dnešním jednání zastupitelstva ale zůstal mezi radními, jeho mandát mu totiž podle zákona zaniká až půlnocí. V radě města Bursíka nahradí Viktor Linhart (ODS), rozhodli zastupitelé. Na rozdíl od Bursíka nebude uvolněným zastupitelem.

Linhart bude radním jen dočasně. Hnutí ANO vypovědělo koaliční smlouvu s ODS a Karlovaráky, přičemž výpovědní lhůta je tři měsíce. „V lednu tak budeme volit nové členy rady," uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Radní Bursík měl na starosti technický odbor, ale třeba i Lázeňské lesy a parky, Správu přírodních zdrojů a kolonád, Kancelář architektury města, Dopravní podnik Karlovy Vary, odbor životní prostředí a odbor dopravy nebo územní plán. Jeho kompetence dočasně převezme nejužší vedení města, tedy primátorka a její náměstci.

Policie obvinila Bursíka v souvislosti s případem údajných machinací s veřejnými zakázkami v Ústeckém kraji, ale i Karlových Varech. Podle Bursíka jeho stíhání není oprávněné, protože zakázka, kterou policie prošetřuje, byla zadána před tím, než začal řídit technický odbor, který za zakázku zodpovídal. Proti obvinění proto podal stížnost.

Bursík je obžalován i v jiné kauze, a to v případě manipulací s dotacemi agentury CzechTourism. Tento případ se ale netýká jeho působení na karlovarském magistrátu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením ODS Karlovarský kraj

Štítky ČR, správa, kriminalita, personální, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní Karlových Varů Petr Bursík oficiálně rezignoval, nahradí ho Viktor Linhart  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.