Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Karlovarský kraj aktivoval krizový štáb

První zasedání má za sebou Krajský krizový štáb. Ten se sešel na základě současné epidemiologické situace v regionu a na základě výzvy Ústředního krizového štábu, který vyzval hejtmany všech krajů k aktivaci krajských krizových štábů.

„Jde o to, aby se vytvořila platforma, která zjednoduší komunikaci mezi krajskými krizovými štáby. Zároveň jsme se také rozhodli, že Karlovarský kraj vyzve starosty obcí s rozšířenou působností v regionu, aby aktivovali své krizové štáby, a to v souvislosti se situací s onemocněním COVID-19. Mohli bychom tak jednodušeji přenášet informace městům a obcím a zároveň získávat pravidelně informace například o epidemiologické situaci ve školách a dalších organizacích a mít přehled o stavu ochranných prostředků, “ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).            

Snahou krizového štábu je také vytvoření celokrajského jednotného objednávkového systému pro všechna odběrová místa v regionu.

„Zájemci o testování by byli objednáváni na základně aktuálních volných kapacit. Do tohoto systému by se zapojila všechna odběrová místa a laboratoře v kraji. Vznik jednotného krajského objednávkového systému bude probíhat ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje,“ dodala Jitka Čmoková, mluvčí krajského úřadu.    
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky krizový štáb, aktivace, krajský úřad, covid-19, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, Ústřední krizový štáb, Petr Kubis, ANO 2011, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj aktivoval krizový štáb  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.