Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Novorolský rybník ožije konce července hudebním festivalem Rock iN Roll

Na pláži Novorolského rybníka na Karlovarsku se uskuteční 15. ročník hudebního festivalu Rock iN Roll. Poslední červencovou sobotu pod širým nebem vystoupí kapela Wohnout, zpěvačka Bára Poláková nebo skupina Krausberry. Organizátoři doufají, že festival letos opět povyroste a naváže na koncepci, kterou musel před třemi lety kvůli protikoronavirovým restrikcím opustit, informoval ředitel festivalu Jiří Švec.

Festival Rock iN Roll je tradiční letní hudební akcí v Karlovarském kraji. V nejsilnějších ročnících čítala návštěvnost téměř 3000 lidí a na pódiu si zahrála řada předních českých hudebníků. Jako jedna z mála kulturních událostí v regionu nevynechal ani jedno léto v době pandemie koronaviru, ovšem s omezeními.

Situace v kultuře je ale podle ředitele komplikovaná. "Situace je složitá v tom, že se kvůli několika současným faktorům, jako je inflace, energetická krize a jiné změnil přístup ke kultuře jako celku. Všude se všechno zdražuje a kulturu samozřejmě škrtají lidé často jako první. To je něco, co Rock iN Roll určitě pocítil," uvedl Švec.

Lidé navíc v posledních letech kupují lístky na poslední chvíli, což pořadatelům komplikuje přípravy akce. „Určitě to způsobila i pandemie – lidi přemýšlejí jinak. Nic, co je časově dál, není jisté. Lidé raději čekají do poslední chvíle, jestli opravdu vše proběhne. Už se z toho stal spíš zvyk než reálná obava. Dopředu nevíme, kolik tam bude lidí, protože ten rozptyl může být opravdu velký a my potřebujeme nějak nastavit občerstvení, stánky místních pivovarů, koktejl bar či sociální zázemí," řekl ředitel festivalu.

Hudební festival Rock iN Roll se bude konat v sobotu 29. července. Lístky v předprodeji mohou lidé pořídit on-line za 490 Kč, na místě za 620 Kč. Děti do 12 let a držitelé průkazů ZTP mají vstup na festival zdarma.

Součástí programu bude chill-out fun zóna s elektronickou hudbou, dětské akce nebo půjčovna paddleboardů. Svůj prostor na události dostanou jako loni menší lokální pivovary, jako je Krušnohor, Rudohor a Permon. Letošní novinkou festivalu je nová kolekce dárkových předmětů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook/Rock iN Roll

Štítky Karlovarský, Kraj, Festival, Rock

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novorolský rybník ožije konce července hudebním festivalem Rock iN Roll  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.