Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kaple na Sokolovsku se stala Komunálním projektem roku

Multifunkční kaple v Březové na Sokolovsku se stala Komunálním projektem roku 2021. Kaple vystavěná v irském kamenném stylu vévodila kategorii Utváření veřejného prostoru a byla zvolena absolutním vítězem letošního ročníku. 

​Soutěž vybírala nejlepší projekty v několika kategoriích, jako jsou Veřejná zeleň, Děti a rodiče, Ekologický projekt roku nebo Chytrá obec. Multifunkční kaple obhájila prvenství kategorie Utváření veřejného prostoru, v níž mezi sebou soutežily projekty z celé České republiky. Jednalo se o nové stavby i rekonstrukce stávajících budov či revitalizace veřejného prostoru, které přispívají k jeho zkulturnění. 

Soutěž Komunální projekt roku vyhlašuje vydavatelství Profi Press s.r.o. spolu s redakcí časopisu Moderní obec. Jejím cílem je zviditelnit a ocenit představitele a pracovníky místních samospráv společně s jejich realizovanými občansky přínosnými projekty.

„Realizované projekty mají plnit funkci místa pro setkávání občanů a pro konání kulturních a společenských akcí. Z vítězů všech kategorií pak hodnotitelská komise vybrala celkového vítěze soutěže Komunální projekt roku 2021. Také tuto cenu získala kaple v Březové," uvedl ke klání časopis Moderní obec, který soutěž vyhlašuje. V Českém muzeu hudby v Praze převzali obě získané ceny zástupci města Březová v čele se starostou Miroslavem Boudou. 

Kaple v Březové stojí u místního hřbitova a lidem slouží nejen pro konání smutečních obřadů, ale také pro menší společenské akce. Myšlenka multifunkční kaple zahrnuje například pořádání výstav či hudebních vystoupení. Stavba dominanty skončila v loňském roce a letos na jaře ji doplnil také vysvěcený zvon. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Březová

Štítky komunální projekt roku, Březová, kaple, hřbitov, projekt, okres Sokolov, veřejné prostranství, Březové, Profi Press, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaple na Sokolovsku se stala Komunálním projektem roku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.