Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Karlovarský kraj letos začne s opravou druhé části silnice na Podstrání

Karlovarský kraj chce letos začít s rekonstrukcí druhé části silnice od Sokolova na Podstrání. Silnice, po které řada lidí jezdí nejkratší cestou do Mariánských Lázní nebo i na Plzeň, vede úzkým strmým údolím podél Lobezského potoka. Náklady na opravu asi čtyřkilometrového úseku tak budou vysoké, kolem 108 milionů korun. Novinářům to dnes řekl krajský zastupitel Jan Bureš (ODS).

„Ty náklady jsou skutečně vysoké, ale musíme si uvědomit, že se pohybujeme v území, které je částečně i poddolované a musíme postavit řadu opěrných zdí, aby ta silnice neujížděla. Chceme začít ještě v letošním roce a odhadovaná doba stavby by měla být kolem 20 měsíců," doplnil Jan Bureš.

Protože silnici na Podstrání není možné objet po blízkých silnicích, stavba se bude provádět jen za částečné uzavírky a jezdit se bude převážně na semafory. Komplikovaná bude stavba zejména v zimě, kdy bude obtížné v tomto úseku nasadit techniku silniční údržby v plném rozsahu.

První část silnice se opravovala v letech 2021 až 2023, stálo to tehdy 180 milionů korun. Na letošní rekonstrukci Karlovarský kraj ušetřil, když u některých stavebních zakázek díky soutěžím snížil ceny. Opravu silnice na Podstrání tak mohl zařadit na seznam letošních investic.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky doprava, dopravní stavby, oprava komunikace, oprava povrchu, oprava silnice, Podstrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj letos začne s opravou druhé části silnice na Podstrání  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.