Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopravu v lázeňském území Karlových Varů omezí výsuvné sloupky

Vedení krajského města chce regulovat počet automobilů projíždějících lázeňským územím. Proto se rozhodlo instalovat takzvané výsuvné sloupky. Jejich montáž začne v pondělí 6. dubna, kdy bude zcela uzavřen průjezd Zámeckým vrchem.

„Od pondělí 6. dubna bude pro veškerou dopravu uzavřen průjezd Zámeckým vrchem v Karlových Varech. V centru lázeňského území začnou stavební práce a následná instalace výsuvných sloupků, které budou regulovat dopravu v lokalitě nad kolonádami,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Stavební a montážní práce potrvají zhruba měsíc a rozděleny budou do dvou etap. Od 6. do 20. dubna budou práce soustředěny do ulice Zámecký vrch, konkrétně za křižovatkou s ulicí Pod Jelením skokem.

„Pak budou práce pokračovat u Jánského mostu na Divadelním náměstí. Průjezd pro zásobování bude zajištěn v časech k tomu určených,“ dodala mluvčí s tím, že předpoklad dokončení stavebních a montážních prací je 6. května letošního roku. Následně budou sloupky uvedeny do zkušebního režimu.

Velký počet automobilů projíždějících lázeňským územím řeší karlovarská radnice už několik let. Nepomohlo umístění značek zakazujících průjezd územím, zvýšený počet kontrol strážníků městské policie a navýšení ceny vjezdu. To se na konci loňského roku vyšplhalo už na 100 korun za jednorázový vjezd. Nyní tak radnice přichází s dalším opatřením, kterým jsou výsuvné sloupky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky doprava, omezení, výsuvný sloupek, lázeňské území, Karlovy Vary, Jelení skok, Divadelní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v lázeňském území Karlových Varů omezí výsuvné sloupky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.