Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karlovarský kraj začne stavět cyklostezku z Všeborovic do Dalovic

Karlovarský kraj začne stavět další část cyklostezky podél Ohře z Všeborovic do Dalovic. Jde o další úsek cyklostezky podél Ohře, a to směrem na Ústecký kraj. Cyklostezka od Chebu do Karlových Varů je už několik let hotová. Poměrně krátký úsek ale bude stát asi 35 milionů korun, bude stavebně náročný.

„My jsme zadali veřejnou zakázku, protože jsme projektově připraveni a máme stavební povolení, na tento úsek, který je technologicky poměrně složitý. Bude tam kratší tunel ve skále, aby to bylo průchodné. Proto jsou také náklady na tuto část cyklostezky okolo 35 milionů korun bez DPH. Nicméně měli bychom 85 procent získat z evropských fondů," uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (STAN).

Nová komunikace pro cyklisty o délce 1,7 kilometru povede po levém břehu řeky Ohře, procházet bude chatovou osadou Všeborovice. Součástí stavby bude nová lávka přes Vitický potok o délce 18 metrů a skalní masív bude protínat tunel dlouhý devět metrů. Stavební práce by měly být dokončené v březnu 2025.

Páteřní cyklostezka Karlovarským krajem vede od Chebu a kopíruje tok řeky Ohře. Ale zatímco od Chebu po Sokolov vede Chebskou a Sokolovskou pánví, od Sokolova ke Karlovým Varům a hlavně od Karlových Varů na sever už se Ohře prodírá poměrně úzkými údolími, kde je komplikované najít alternativní trasu, která by míjela silnice.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky cyklostezka Ohře, cyklostezka, cyklodoprava, dotace, Všeborovice, Dalovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj začne stavět cyklostezku z Všeborovic do Dalovic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.