Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Životy cestujících ohrozil opilý řidič trolejbusu, jeho podivné jízdy si všiml policista v civilu a hned zakročil

Naprosto nezodpovědně si počínal sedmatřicetiletý řidič trolejbusu v Mariánských Lázních, který usedl za volant opilý. Během své směny přepravil přes 200 cestujících, mezi nimi i policistu v civilu. Všímavý strážce zákona hned pojal podezření, že něco není v pořádku a informoval své kolegy. O několik málo minut už řidič podstupoval dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Vyšla pozitivně. Nyní mu hrozí pokuta a vězení.

„V odpoledních hodinách jel trolejbusem v době svého volna policista z obvodního oddělení Mariánské Lázně, který si během jízdy všiml podivného chování sedmatřicetiletého muže, který jevil známky opilosti. Policista okamžitě vše oznámil svým kolegům z obvodního oddělení, kteří se tímto poznatkem začali zabývat,“ popisuje policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Policisté si na trolejbus počkali v následující zastávce, kde řidiče vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Muž souhlasil a nadýchal 1,21 promile. „Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda. Poté se muž podrobil také lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Dle zprávy od zaměstnavatele měl sedmatřicetiletý muž během uvedeného dne veřejně dopravním prostředkem přepravit přes 200 cestujících,“ pokračuje Kopřiva.

Policisté již muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení, pokuta a zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská doprava Mariánské Lázně

Štítky opilý řidič, opilý řidič trolejbusu, Mariánské lázně, ohrožení cestujících

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Životy cestujících ohrozil opilý řidič trolejbusu, jeho podivné jízdy si všiml policista v civilu a hned zakročil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.