Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavná parní lokomotiva Všudybylka pojede o mikulášském víkendu po Karlovarsku

První prosincový víkend bude na Karlovarsku patřit mikulášským jízdám parním vlakem. Historický vlak poveze lokomotiva Všudybylka. V sobotu pojede parní vlak po trase Karlovy Vary – Bečov nad Teplou – Mariánské Lázně, v neděli pak zamíří z Karlových Varů do Ostrova nad Ohří nebo přes Hroznětín do Merklína a zpět.

„O víkendu 3. a 4. prosince se na Karlovarsku konají mikulášské jízdy historického vlaku, který bude tvořit lokomotiva Všudybylka (354.195) a osobní vozy tzv. Dřeváky. Tato nostalgická akce je také připomínkou dvou letošních výročí: 150 let trati Cheb – Plzeň a 120 let trati Karlovy Vary – Merklín," informoval tiskový mluvčí Českých drah Lukáš Kubát. 

V sobotu 3. prosince se vydá mikulášský parní vlak z Karlových Varů přes Bečov nad Teplou a Teplou do Mariánských Lázní. Z karlovarského „horního“ nádraží odjede vlak v 9:00 hod. a do Mariánských Lázní dorazí v 11:50. Na zpáteční jízdu po stejné trase se parní vlak vydá z mariánskolázeňského nádraží ve 13:30.

V neděli 4. prosince vyjede mikulášský parní vlak jízdu z Karlových Varů (odj. v 10:00) do Ostrova nad Ohří (příj. v 10:25) a po hodinové přestávce se vypraví zpět do Karlových Varů. Ve 13:00 pak bude vlak odjíždět z karlovarského „horního“ nádraží směrem do Merklína (příj. ve 14:02). Zpět z Merklína se bude vracet ve 14:30 a do Karlových Varů přijede v 15:03. Podrobné informace o akci jsou na stránkách Vlakem na výlet.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky Všudybylka, lokomotiva, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavná parní lokomotiva Všudybylka pojede o mikulášském víkendu po Karlovarsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.