Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na železniční trati mezi Kraslicemi a Zwotentalem je přerušená doprava kvůli sesuvu půdy

V Kraslicích na Sokolovsku se v neděli po deštích sesunula půda u železniční trati. Provoz vlaků mezi Kraslicemi a německým Zwotentalem je proto přerušen, dopravu tam ode dneška zajišťují autobusy. Železniční dopravce GW Train Regio bude ve čtvrtek jednat s provozovatel dráhy PDV RAILWAY o tom, jak trať sanovat.

„Pozítří, 15. července, se má dostavit na místo statik, který má posoudit, v jakém stavu ta trať je, a podle jeho posouzení bude rozhodnuto, jestli bude pokračovat náhradní autobusová doprava a trať se opraví, anebo jestli je trať v pořádku a vlaková doprava může pokračovat," řekl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jan Bureš (ODS)

Náhradní autobusová doprava je zajištěna ode dneška do odvolání. Autobusy jezdí podle náměstka podle podobných časů jako vlaky. Dopravce GW Train Regio na svých stránkách upozorňuje, že v autobusech je v závislosti na kapacitě vozidla omezena přeprava cestujících na vozíku, přeprava jízdních kol a kočárků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky koleje, železnice, sesuv půdy, přerušená doprava, Kraslice, doprava, GW Train Regio, okres Sokolov, Jan Bureš, ODS, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na železniční trati mezi Kraslicemi a Zwotentalem je přerušená doprava kvůli sesuvu půdy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.