Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Konec kontrol na hranicích návrat německých zákazníků nepřinese, obává se starosta Chebu

Konec kontrol na hranicích s Německem nebude mít žádný dopad do přeshraničního styku. Podle starosty Chebu Antonína Jalovce (VPM) se na samotných podmínkách cestování nic nemění. I nadále tak budou na české straně chybět němečtí zákazníci, stejně tak Češi nebudou moci zajet si nakoupit do Německa.

„Namátkové kontroly zůstávají i nadále a pravidla zůstávají stejná jako doposud. Takže pro běžného občana by se nemělo změnit téměř nic,“ řekl Jalovec. Dosud stály kontroly německých policistů přímo na hranicích a do Německa pouštěly jen osoby, které splňovaly přísné podmínky. Nejčastěji šlo o pendlery, kteří ale museli být testovaní a registrovaní na německé straně.

I Němci zatím kromě mimořádných důvodů do Česka nemohou. „Je to znát ve všech ohledech. Češi byli zvyklí cestovat do Německa si vyřizovat nejrůznější záležitosti, zejména nákupy. Nám zase chybí Němci jako turisté v našich zařízeních, tak i jako kupující, protože některé obchody a služby byly závislé na německé klientele,“ doplnil starosta Chebu.

Při cestě z Česka do Německa platí i nadále povinnost negativního testu, s výjimkou řidičů kamionů a lidí, kteří Německem jen projíždí. Ti také nemusí vyplňovat příslušný digitální formulář. Turismus i nadále umožněn není, a to ani nákupní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky Německo, hranice, přechod, koronavirus, opatření, pendleři, doprava, Cheb, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec kontrol na hranicích návrat německých zákazníků nepřinese, obává se starosta Chebu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.