Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Začíná příprava jízdních řádů na rok 2021, připomínky můžete hlásit starostům

Koordinátor integrovaného dopravního systému v Karlovarském kraji požádal starosty obcí a měst o připomínky k navrhovaným jízdním řádům na příští rok. Připomínky budou posouzeny a v případě odsouhlasení zapracovány do nových jízdních řádů, které následně schválí rada kraje.

„Každý starosta obdržel zvláštní mail, ve kterém ho žádáme k vyjádření k navrhovaným jízdním řádům. Nyní se to týká zejména železniční dopravy, ale stejně se řeší i linky autobusové,“ vysvětlil Zdeněk Kusý, ředitel příspěvkové organizace Koordinátor integrovaného dopravního systému Karlovarského kraje.

Návrh nových jízdních řádů vydala Správa železnic a začít by měly platiti už od 12. prosince letošního roku.  

„K návrhům se mohou vyjádřit nejen starostové, ale i veřejnost, která by tak měla učinit ale přes svůj obecní nebo městský úřad. Každý návrh je pak posouzen zejména z hlediska takzvaného veřejného zájmu a samozřejmě i finanční náročnosti. Neočekáváme ale návrhy na zásadní změny. Za posledních patnáct let, kdy tuto činnost vykonáváme, jsme žádná zásadní změny neřešili,“ doplnil ředitel příspěvkové organizace.

 Zpracované podněty předkládá Koordinátor integrovaného dopravního systému dopravcům i vedení karlovarského kraje Jeho rada pak následně připravené jízdní řády musí schválit.  

K vyjádření svých připomínek vyzval veřejnost například starosta Horního Slavkova Alexandr Terek (NEZ).

„Podněty může veřejnost podávat do 15. září přímo na naší podatelně. Je třeba sdělit číslo linky, čas odjezdu, den odjezdu například jestli se jedná o pracovní dny nebo víkendy a samozřejmě důvod jízdy. Tady se zohledňuje třeba začátek nebo konec pracovní doby, cesty do škol a podobně. Je dobré také zmínit, kolika osob se problém týká,“ uvedl starosta Horního Slavkova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, jízdní řády, Karlovarský kraj, připomínky, změny, jízdní řád, Správa železniční dopravní cesty, Horní Slavkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná příprava jízdních řádů na rok 2021, připomínky můžete hlásit starostům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.