Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Paliva v Karlovarském kraji stojí méně než v Německu, ale postupně zdražují

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 36,27 Kč, před týdnem byl o jeden haléř levnější. O 13 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 30,54 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 9,87 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 15,46 Kč na litru více.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 36,52 Kč za litr, litr nafty stojí v průměru 31,04 Kč. Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Chebsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 36,16 Kč a naftu za 30,08 Kč. Paliva jsou v kraji nejdražší na Karlovarsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 36,36 Kč a naftu za 31,06 Kč.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Jihočeském kraji, kde je litr benzinu v průměru za 36,15 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 30,25 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 37,50 Kč. Nafta se tam tankuje za 32,92 Kč za litr.

Za hranicemi v Německu se podle serveru benzinpreis-aktuell.de litr srovnatelného typu benzinu prodává v přepočtu průměrně za 43,88 koruny. Za naftu řidiči zaplatí v přepočtu průměrně 37,51 koruny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto E.ON

Štítky Paliva, Ceny, Karlovarský, Ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paliva v Karlovarském kraji stojí méně než v Německu, ale postupně zdražují  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.