Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Muž úmyslně zapálil dům i s lidmi uvnitř, jeden invalida zemřel. Policie obvinila žháře z vraždy

Policisté obvinili sedmapadesátiletého muže z Mariánských Lázní z vraždy a poškození cizí věci. Podle důkazů dotyčný zapálil loni v říjnu dům, ve kterém se nacházelo několik lidí. Jeden invalida se ale nedokázal dostat včas do bezpečí a zemřel. Obviněnému muži hrozí až dvacetiletý trest. Oheň navíc rozdělal v místě, kudy vedla jediná úniková cesta.

„Kriminalisté zjistili, že požár byl úmyslně založen v místě jediné únikové trasy, přičemž byt, kde se nacházel tehdy osmapadesátiletý muž, byl plný hořlavých materiálů, jako oblečení a papíry, které byly polité benzínem. Vyšetřování probíhalo ve spolupráci s vyšetřovateli požárů a byl využit i speciálně vycvičený služební pes na detekci akcelerantů hoření,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Muž podle policistů dobře věděl, že má invalida potíže a je téměř neschopný pohybu. Teď mu hrozí 12 až 20 let za mřížemi.

Požár vypukl minulý rok 16. října ve večerních hodinách. V domě v Mariánských Lázních se v té době nacházelo několik osob. Na místě zasahovalo jedenáct jednotek hasičů z Karlovarského a Plzeňského kraje.

„Podle prvního oznamovatele byly vidět plameny v patře domu. Z důvodu potřeby vyššího počtu zasahujících byl vyhlášený II. stupeň požárního poplachu. V domě bylo jen velmi úzké schodiště a zároveň bylo uvnitř velké množství nejrůznějších věcí, hasiči se tak velmi těžko dostávali k místu požáru vnitřkem budovy. Střechu tak bylo možné hasit pouze z výškové techniky,“ popsal tehdy zásah mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením HZS Karlovarského kraje

Štítky požár domu, žhářství, obviněný z vraždy, umýslně zapálil dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž úmyslně zapálil dům i s lidmi uvnitř, jeden invalida zemřel. Policie obvinila žháře z vraždy  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.