Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Mám v bytě hada, volala vyděšená žena na linku městské policie. Plaz se schovával za kuchyňskou linkou

Nevšední výjezd mají za sebou karlovarští městští strážníci. Na tísňovou linku se jim dovolala zděšená žena, ke které se nastěhoval nezvaný host v podobě hada. Policisté obratem vyjeli do jednoho z bytů na Zámeckém vrchu a plaza bez problémů odchytili.

„Našla jsem hada v bytě,“ oznámila na linku 156 polekaná žena. „Strážníci, vybaveni odchytovými pomůckami, vyjeli do jednoho z bytů na Zámeckém vrchu, aby obyvatelce s nezvaným hostem pomohli. Plaza našli ukrytého pod kuchyňskou linkou, ten s hlídkou maximálně spolupracoval a nekladl odpor,“ glosují strážníci na svých webových stránkách.

Strážníci hada opatrně umístili do nádoby. Podle odborníka šlo o mládě užovky obojkové, které mělo něco málo přes 10 centimetrů. „Hadí miminko bylo vypuštěno zpět do přírody u břehu řeky Teplá. Tam strážníkům v bohaté zeleni zmizelo z dohledu,“ uzavřeli strážníci.

O poznání dramatičtěji ale vypadal zásah v Tyršově ulici v Chodově, kde začátkem měsíce odchytávali policisté metrového hroznýše. Na jeho přítomnost je upozornil kolemjdoucí. „Zaslal nám také jeho fotografii, podle které jsme zjistili, že by se mohlo jednat o hroznýše královského,“ uvedl k výjezdu velitel chodovské městské policie Antonín Kortus.

Poté nastala blesková akce. „Strážníci si s sebou vzali odchytové pomůcky, které ve většině případů používáme pro odchyt psů a látkový pytel, do kterého hada rychle odchytili,“ popsal velitel. Podle něj se po hadovi zatím nesháněl žádný chovatel a ani někdo jiný. „Plaz tak nakonec skončil v karlovarské firmě AKVAZOO BRANDTL. Hadovi se tam prý asi líbí, začal se jim tam svlékat z kůže,“ uzavřel Kortus.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Karlovy Vary

Štítky odchyt hada, had v bytě, vyděšená žena, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mám v bytě hada, volala vyděšená žena na linku městské policie. Plaz se schovával za kuchyňskou linkou  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.