Počasí dnes29 °C, zítra18 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Žáci se zdravotním postižením absolvují praxe u hasičů, pomáhají s údržbou zázemí i techniky

Zapojit se do pracovního kolektivu a poznat něco nového. Takový je smysl společného projektu chebských hasičů, základní školy a neziskovky Rytmus. Dva žáci se zdravotním postižením se u profesionální jednotky starali o výpomoc s údržbou garáží a vybavení. Také mohli zblízka sledovat práci hasičů na základně i si vyzkoušet některé záchranářské postupy.

„Dva studenti se zdravotním postižením měli možnost po celý měsíc vždy ve čtvrtek strávit celé dopoledne na stanici profesionálních hasičů v Chebu. Na základě dohody o praxi zde pomáhali především s údržbou prostorů garáží, techniky či vybavení,“ prozradil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Tyto praxe jsou společným projektem HZS Karlovarského kraje, konkrétně Územního odboru Cheb, ZŠ Cheb v ulici Kostelní náměstí a neziskové organizace Rytmus – od klienta k občanovi.

Při každé návštěvě se krátce připojili také k odborné přípravě hasičů, kdy mohli sledovat i si vyzkoušet něco ze záchranářských postupů. „Po celou dobu své návštěvy stanic byla s nimi asistentka z neziskové organizace a pracovali společně s výjezdovými hasiči. Cílem projektu je přivést žáky se zdravotním postižením do běžného pracovního procesu, kde mohou dle svých možností vykonávat praktické činnosti především v oblasti úklidu a údržby,“ vysvětluje mluvčí.

Pro hasiče je přítomnost žáků také dobrou příležitostí, jak se zdokonalit v komunikaci s osobami se zdravotním postižením, kterou následně mohou využít při mimořádných událostech. „Před prázdninami využili možnost pracovat na stanici dva žáci, ze strany hasičů rádi přivítají další zájemce i po letních prázdninách. Naposledy takto na chebské stanici pracoval Michal, který si chválil především přístup všech hasičů a také možnost vyzkoušet si zcela nové činnosti,“ dodal Kasal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky školní praxe, studenti se zdravotním postižením, žáci se zdravotním postižením, hendikep, HZS Cheb, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci se zdravotním postižením absolvují praxe u hasičů, pomáhají s údržbou zázemí i techniky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.