Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Chtěla na dovolenou do Itálie, ušetřené peníze ale poslala podvodníkům

Třicetiletá žena z Karlových Varů napsala na sociální síti, že hledá pronájem apartmánu v Itálii. Brzy dostala odpověď se žádostí o soukromou konverzaci. S pisatelem si chvíli vyměňovala zprávy. Nakonec obdržela e-mail se smlouvou a podmínku o zaplacení zálohy. Na ní se ale postupně nabalily další poplatky, což už přišlo ženě podezřelé a chtěla své peníze zpět. Odpovědi se už nedočkala.

„Třicetiletá žena z Karlových Varů na jedné ze sociálních sítí přidala příspěvek, kde projevila zájem o pronájem apartmánu v Itálii. Pod příspěvek měla ženě odepsat neznámá osoba s tím, že by mohly konverzovat soukromě. Žena se tedy s neznámou osobou spojila pomocí chatovací aplikace, ve které se následně měly domlouvat,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Následně jí ve schránce přistál e-mail se smlouvou, ve které se psalo, že musí uhradit zálohu ve výši několika set eur. „Následující den měl příbuzný ženy finanční hotovost odeslat na bankovní účet neznámé osoby. Ta měla dále požadovat úhradu dalších poplatků, se kterými ale poškozená žena nesouhlasila a požadovala vrácení uhrazené zálohy, k čemuž nedošlo. Poté spolu měli ještě několik dní komunikovat, přičemž neznámá osoba přestala komunikovat úplně,“ pokračuje Bílek. Dohromady přišla žena o 20 tisíc korun. Policisté na případu nadále pracují.

„Letní měsíce jsou dobou, kdy je zvýšený zájem o tuzemské ale i zahraniční dovolené. Tímto bychom chtěli upozornit na podvodné nabídky výhodných zájezdů či ubytování. Pokud je to možné, dovolené objednávejte u ověřených společností či osob a buďte obezřetní. Jakoukoliv výhodnou nabídku řádně ověřte,“ apeluje Jan Bílek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky podvod, podvodný inzerát, nabídka na pronájem, pronájem apartmánu, dovolená, letní dovolená

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chtěla na dovolenou do Itálie, ušetřené peníze ale poslala podvodníkům  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.