Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé mohou v Karlovarském kraji žádat o dotace na doplnění vzdělání či obnovu kulturních památek

Zastupitelstvo Karlovarského kraje na svém zasedání schválilo vyhlášení dotačních programů v oblastech jako je vzdělávání, sport a kultura. Žadatelé se již mohou seznámit s podrobnými pravidly ohledně žádostí na webu kraje. Příjem žádostí se spustí v druhé půlce října. Prostředky mohou čerpat například lidé pracující ve zdravotnictví, aby si doplnili vzdělání. Peníze mohou posloužit třeba i k modernizaci sportovišť nebo k obnově kulturních památek.

„Z dotačních titulů mohou žadatelé čerpat prostředky například na doplnění potřebného vzdělání v oboru sociální práce, zvýšení lékařské odbornosti prostřednictvím absolvovaní doktorského studia, podpořen bude také sport, a to nejen ten vrcholový, velká část peněz bude uvolněna na modernizaci zázemí a sportovišť a konání jednotlivých sportovních akcí, rozdělíme rovněž peníze na obědy dětem do škol,“ přiblížil náměstek hejtmana Dalibor Blažek (Místní), který má v gesci oblast správy majetku a investic.

Nové oddělení karlovarského krajského úřadu má zjednodušit žádosti o dotace

Na krajském úřadě Karlovarského kraje začne fungovat nové oddělení, které bude mít na starosti přidělování krajských dotací. Jeho cílem bude vyšší efektivita, zjednodušení podávání žádostí a podpora elektronizace. Ve vztahu k žadatelům by...

 

Kraj chce dotací podpořit obnovu kulturních památek, kulturní aktivity, infrastrukturu památek zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a vzdělávání dětí a mládeže v kultuře. „U některých dotačních programů navíc došlo k navýšení alokace, což je velmi pozitivní zprávou pro žadatele, protože budeme moci podpořit více žádostí ve větším objemu peněz,“ zdůraznil Blažek.

Veškeré potřebné informace o jednotlivých dotačních programech najdou zájemci na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“.  Kraj také chystá seminář k programu na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí, kde se zájemci dozví podrobnosti o vyhlašovaném dotačním titulu i to, jak být se svojí žádostí úspěšný a na co si dát při její přípravě případně pozor. Akce se uskuteční 9. října 2023 od 15:00 hodin v zastupitelském sále na Krajském úřadě Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Foto Denisa Albaniová

Štítky dotační titul, žádosti o dotace, podpora vzdělávání, podpora sportu, podpora kultura, modernizace sportoviť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou v Karlovarském kraji žádat o dotace na doplnění vzdělání či obnovu kulturních památek  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.