Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji je přes osm tisíc lidí bez práce. Drtivá většina je ale schopná pracovat

Podíl nezaměstnaných v Karlovarském kraji zůstal v srpnu na 4,1 procenta. Bez práce bylo v kraji 8 025 lidí, o 19 méně než v červenci. Volných míst přibylo. V celé republice stoupl v srpnu podíl nezaměstnaných o 0,1 procentního bodu na 3,6 procenta. Údaje zveřejnil Úřad práce ČR.

Z 8025 lidí v evidenci úřadu práce v Karlovarském kraji bylo 7342 dosažitelných, kteří mohou ihned nastoupit do zaměstnání. „V následujících měsících může nezaměstnanost stagnovat či mírně vzrůst, což ale odpovídá klasické vývojové křivce,“ uvádí ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

V Karlovarském kraji je dlouhodobě nejnižší nezaměstnanost na Chebsku, v srpnu byla 3,2 procenta, stejně jako v červenci. V evidenci úřadu práce bylo 1956 lidí. Na Karlovarsku také zůstal podíl nezaměstnaných na červencové úrovni, tedy na 4,3 procenta. Bez práce bylo v okrese ke konci srpna 3270 lidí. Nejvyšší podíl nezaměstnaných je stále na Sokolovsku, a to 4,7 procenta. I zde se proti červenci podíl nezměnil. Práci hledá 2799 lidí.

Zatímco v červenci si lidé bez práce mohli vybírat v Karlovarském kraji z nabídky 6081 volných pracovních míst, v srpnu už to bylo 6206 míst. Stále ale platí, že nabídka volných míst je výrazně odlišná v jednotlivých okresech. Na Chebsku zaměstnavatelé hledají 3729 pracovníků. To je 0,5 uchazeče na jedno volné místo. Na Karlovarsku je v nabídce 1527 volných míst. Na jedno volné místo tak připadá 2,1 uchazeče. Na Sokolovsku je nabídka nejslabší, firmy hledají 950 zaměstnanců, což je 2,9 uchazeče na jedno místo. Podíl nezaměstnaných na jedno místo je na Sokolovsku devátý nejvyšší, ze všech okresů Česka. Nejhorší situace je na Karvinsku, v okrese Bruntál nebo Most. Nezaměstnanost na Sokolovsku je 12. nejvyšší ze 77 okresů.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ÚP

Štítky Práce, Úřad, Karlovarský, Kraj, Nezaměstnanost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Pechatý

Prosím osvětlí mne někdo proč lidem co nechtějí pracovat se vyplácí různé dávky, to je přeci naprosto proti elementárním ekonomickým zásadám. Děkuji.

Úterý, 12. září 2023, 12:24Odpovědět

Radek Formánek

No 7343 na mě se zapomělo.jenže tady jsou takové platy že 1/3 radši pracuje na černo a jsou samoplátci.vydělají si kolem 35/40 tisíc.nedivte se když tu má 45% exekuce a na smlouvu by dostali 15/16 tisíc se kterými se dnes opravdu nedá žít když bydlíš za 10/11 tisíc

Pondělí, 11. září 2023, 17:55Odpovědět

V Karlovarském kraji je přes osm tisíc lidí bez práce. Drtivá většina je ale schopná pracovat  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.