Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U Toužimi na Karlovarsku začala rekonstrukce silnice za 82 milionů korun

U Toužimi na Karlovarsku začala Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje s rekonstrukcí téměř dvoukilometrového úseku. Silnice mezi obcemi Radyně a Smilov se rozšíří, zpevní a přibudou na ní svodidla. Stavební práce vyjdou na 82 milionů korun. Jedna z největších dopravních investic Karlovarského kraje skončí na podzim příštího roku, řekl neuvolněný člen zastupitelstva zodpovědný za dopravu Jan Bureš (ODS).

„Tento úsek není v ideálním stavu, takže my tady budeme dělat nejenom nové povrchy, ale bude se tu dělat i statické zajištění té silnice, její rozšíření a nová svodidla. To vše s cílem, aby ta komunikace, která vede z Toužimi po trase 207, byla bezpečnější," řekl Bureš.

Stavební práce budou doprovázené dopravními omezeními. Pro letošní rok je v plánu pouze zúžení silnice bez uzavírek nebo kyvadlového provozu. V příštím roce ale řidiče čeká úplná uzavírka silnice. Platit by měla od dubna do října. Výjimku budou mít místní obyvatelé, Integrovaný záchranný systém (IZS) nebo MHD. Zhruba dvacetikilometrová objízdná trasa pak povede přes Žlutice.

Na investici dostane kraj evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Pokryje 85 procent nákladů. Osmi miliony korun přispěje město Toužim, které uhradí navazující úpravy v obcích. „V Radyni se budou dělat dvě autobusové zastávky plus chodník, aby občané mohli chodit bezpečně podél komunikace, která je poměrně nebezpečná, protože je v kopci. Ve Smilově jsou to dvě autobusové zastávky a veřejné osvětlení," řekl starosta Toužimi Alexandr Žák (nez.).

Silnice II/207 vede z Toužimi směrem na Žlutice. První část směrem od Žlutic už silničáři před časem opravili. Po dokončení nynějších oprav bude pokračovat rekonstrukce úseku Radyně a Toužim. Silnice by měla být kompletně opravená v roce 2027.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Toužim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Toužimi na Karlovarsku začala rekonstrukce silnice za 82 milionů korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.