Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Běžte se koupat, dokud je voda dobrá, lákají karlovarští hygienici

Většina přírodních koupališť v Karlovarském kraji má ke konci letních prázdnin dobrou vodu ke koupání. Výjimkou je Velký rybník u Hroznětína na Karlovarsku, kde je už od začátku července zákaz koupání. Špatná voda je také v přehradě Skalka. Ostatní koupaliště mají vodu bez závad nebo jen mírně znečištěnou, vyplývá z aktuálních údajů Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Hygienici tento týden odebírali vzorky vody na Chebsku. Odběry ukázaly výbornou vodu v koupališti Dřenice ve vodní nádrži Jesenice a v koupališti Lido u Mariánských Lázních. Na dalších dvou místech Jesenice, U rybářské bašty a kempu Václav, hygienici koncem července ukončili sledování kvality vody. Důvodem bylo plánované snižování hladiny vody, rekonstrukce bezpečnostního přelivu a úpravy břehů. Nejhorší vodu na Chebsku má aktuálně vodní nádrž Skalka. Hygienici tam nedoporučují koupání.

Voda zcela bez závad je hlavně ve větších nádržích, v jezeře Michal u Sokolova, v Tatrovicích nebo v nádrži Boden u Habartova. Bílá voda u Chodova má vodu jen mírně znečištěnou.

Opatrnější by měli být rekreanti na Rolavě v Karlových Varech. Na všech třech odběrných místech, na pláži, u mola a na brouzdališti je voda na třetím stupni znečištění z pěti. Koupat se v ní ale dá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Koupání, Voda, Kvalita, Hygiena, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžte se koupat, dokud je voda dobrá, lákají karlovarští hygienici  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.