Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U Karlových Varů unikal plyn, hasiči zastavili dopravu v okolí

, aktualizováno 30. srpna 2023, 20:03

Poškození plynové přípojky mezi Starou Rolí a Počerny, částmi Karlových Varů, vedlo dnes odpoledne k masivnímu úniku plynu. Hasiči uzavřeli celé okolí místa úniku, včetně silnice mezi Starou Rolí a Počerny a blízké železniční trati. Únik se už podařilo zastavit, čeká se ale na snížení tlaku v porušeném potrubí, řekl krajský mluvčí hasičů Martin Kasal.

Bezpečnostní opatření trvala až do rozptýlení plynu. Před 19:00 policisté obnovili provoz na silnicích, omezení skončila i na železnici, která vede poblíž úniku.

„Hasiči v okolí měří koncentrace, samotný únik řeší plynárenská pohotovost. Je zcela zastaven provoz na nedaleké železnici, zároveň policie uzavřela okolí místa úniku. Plyn je cítit na velkou vzdálenost. Koncentrace detekující mez výbušnosti v okolí cca 500 metrů od úniku už nejsou žádné, pouze je plyn cítit," popsal situaci Kasal. Podle webu Českých drah jsou zatím kvůli omezení provozu vlaky přesměrovány přes Chodov mimo stanici Stará Role.

Po 17:00 se podařilo únik zastavit, ale bezpečnostní opatření zatím trvají. „Zároveň je vypnuté elektrické vedení přímo nad únikem. Hasiči nadále měří koncentrace," řekl Kasal.

Vyšetřování příčin úniku bude na policii. Podle mluvčího Jakuba Kopřivy zatím řídí dopravu v okolí havárie a teprve po zajištění bezpečnosti bude zkoumat, proč plyn unikal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Karlovy Vary, Plyn, Hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Karlových Varů unikal plyn, hasiči zastavili dopravu v okolí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.