Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sázení nových stromů je pro PENNY sázka na budoucnost

PR článek

Společně s Nadací Partnerství si PENNY dalo za cíl vysázet v rámci projektu Sázíme budoucnost po celé zemi 10 000 000 stromů. Tuto iniciativu podporuje už třetím rokem a pomáhá tak zlepšovat životní prostředí na desítkách míst České republiky.

POMÁHÁME HEZKY ČESKY

Představujeme aktivity PENNY Česká republika na poli udržitelnosti a společenské odpovědnosti, protože všude, kde působíme, jsme všem dobrým sousedem.

www.pohamamehezkycesky.cz

Cílem projektu je vrátit stromy do české krajiny a obcí. „Máme po celé zemi více než 400 prodejen a 5 logistických center. Jsme lidem blízko a chceme jim být dobrým sousedem. Stromy mají pro naše životní prostředí zásadní význam, který se změnami počasí ještě roste. Proto jsme se už před několika lety připojili k Nadaci Partnerství s cílem vysázet 10 000 000 stromů po celé zemi, tedy prakticky za každého obyvatele České republiky jeden strom,“ říká Tomáš Kubík, manažer komunikace PENNY a dodává: „Už při plánování výstavby nebo u velkých modernizací našich nových prodejen přihlížíme k okolnímu prostředí a k výsadbě zeleně a stromů v jejich okolí. Například u naší prodejny ve Skutči na Chrudimsku jsme oseli 3 350 m2 květnané louky a doplnili ji keři. Vysázeli jsme nedaleko také alej 20 nových stromů (bříza, habr, třešeň, javor).“

Grantový program Sázíme budoucnost podporuje a zajišťuje výsadbu stromů formou pokrytí nákladů na výsadbu, péči o stromy, odborný dohled nebo finance na nezbytný materiál, nářadí či dopravu. Podmínkou je, že stromy a keře vysadí místní dobrovolníci, kteří budou o novou zeleň pečovat následujících 5 let. „Jako důležité vnímáme i to, že součástí projektu je následná péče o vysázené stromy. Díky spolupráci s Nadací Partnerství tak máme jistotu, že se zasazeným stromům dostane ta nejlepší možná péče a budou tady i pro další generace,“ doplňuje Tomáš Kubík.

Iniciativu Sázíme budoucnost podporují i známé osobnosti, například Nick Winton, módní návrhářka Iva Burkertová, bioložka Hana Svobodová, herci Bolek Polívka a Maroš Kramár, moderátor a hudební producent Jaro Slávik a řada dalších. Od samotného začátku se na ní podílí také Ministerstvo životního prostředí, které samotné sázení stromů podporuje i finančně, a to prostřednictvím svých dotačních programů. Do projektu se zapojili také samotní zaměstnanci PENNY, kteří vysázeli na 150 nových stromů u Petřvaldu na Ostravsku a v Podhořanech u Ronova.

O společnosti PENNY MARKET Česká republika

Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou
z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market před 25 lety v roce 1997, a zaměřil se na rozvoj nových prodejen v regionech. Díky tomu dnes provozuje více než 410 prodejen, což je nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 6 000 zaměstnancům. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Ohodnoť článek

Štítky penny, budoucnost, stromy, sázení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sázení nových stromů je pro PENNY sázka na budoucnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.