Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Strážníci společně s psovodem pátrali uprostřed noci po zlodějích. Ukázalo se, že jde o lovce kešek s baterkami

Detektivní případ s nečekaným rozuzlením se odehrál necelou hodinu po půlnoci v Karlových Varech, konktrétně v městské části Tuhnice. Všímavá žena si všimla zaparkovaného vozu a dvou mužů s baterkami, kteří se pohybovali v blízkostí garáží. Ihned ji napadlo, že se asi jedná o zloděje a upozornila městskou policii.

„Všímavou oznamovatelku zaujalo stojící vozidlo, ve kterém seděl muž, a další dva se pěšky vydali s rozsvícenými baterkami směrem k blízkým garážím v městské části Tuhnice. Takové oznámení nelze brát na lehkou váhu, proto na místo zamířila hlídka strážníků a také psovod se služebním psem,“ popisují karlovarští strážníci.

Rozsáhlá pátrací akce se ale nekonala. Strážníci rychle po příjezdu zjistili, že mladý řidič přijel na místo se svým bratrem a otcem, aby hledali kešku ukrytou v blízkém lese. „Ta je součástí hry Geocaching, která se pohybuje na hranici sportu a turistiky a spočívá v použití navigačního globálního družicového polohového systému při hledání právě této skryté schránky. Hledat můžete pomocí chytrého telefonu, nebo navigačního přístroje. Objevená schránka se zapisuje do deníku a po případné výměně obsahu se opět uschová a zamaskuje,“ vysvětlují policisté princip této populární hry, která je tu s námi přes 20 let.

Geocaching je populární ve více než 190 zemí světa a celkem existují miliony keší. Kačeři, jak se hledačům říká, mezi sebou soupeří. Mnoho jich má v telefonech aplikaci, která je vždy upozorní na nové umístění kešky, za kterou pak neváhají vyrazit i klidně během noci.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Karlovy Vary

Štítky Městská policie, Karlovy Vary, pátrací akce, zloději, lovci kešek, geocaching

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci společně s psovodem pátrali uprostřed noci po zlodějích. Ukázalo se, že jde o lovce kešek s baterkami  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.