Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

O víkendu vystoupají teploty nad 30 stupňů Celsia, bouřky se objeví už jen výjimečně

Nadcházející víkend bude horký, teploty v neděli vyšplhají na jihovýchodě republiky až na 34 stupňů Celsia. Obloha zůstane převážně jasná, přeháňky a bouřky se objeví už jen výjimečně.

Tropické teploty by podle aktuální předpovědi počasí měly vydržet přinejmenším i v první polovině příštího týdne, pršet bude málo.

V pátek dosáhnou teplotní maxima 31 stupňů, přeháňky a bouřky se objeví zejména na horách, večer bude srážek i oblačnosti ubývat.

Prudký déšť poškodil dlažbu v nedávno rekonstruované Moravské ulici v Karlových Varech

Nedávno rekonstruovaná Moravská ulice v Karlových Varech přišla při včerejších přívalových deštích o část dlažby. Ulice v historickém centru, která je v prudkém svahu, nevydržela nápor a voda dlažbu, která byla uložena jen do štěrkového podloží,...

V sobotu meteorologové očekávají jasno až polojasno, od západu přechodně oblačno, přeháňky nebo bouřky budou už jen ojedinělé. Nejvyšší denní teploty se mají pohybovat od 29 do 33 stupňů Celsia. V neděli ukáže teploměr 28 až 32 stupňů, na jihovýchodě země až 34 stupňů. Noční teploty o víkendu klesnou většinou na 18 až 14 stupňů, na některých místech mohou zažít i tropickou noc, během níž teploty neklesnou pod 20 stupňů Celsia.

Horké počasí s ojedinělými přeháňkami či bouřkami podle dnešního výhledu počasí vydrží minimálně do příštího čtvrtka.

Českem se ve středu k večeru přehnaly silné bouřky s přívalovým deštěm a kroupami, zůstaly po nich popadané stromy či zatopené sklepy. V Praze voda zaplavila suterén Státní opery či odbavovací haly hlavního vlakového nádraží. Počasí zkomplikovalo provoz pražské MHD a některých železničních tratí hlavně v jižních a středních Čechách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu vystoupají teploty nad 30 stupňů Celsia, bouřky se objeví už jen výjimečně  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.