Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Sokolov chce u Ohře vytvořit klidovou zónu a schovat nevzhledný parovod

Sokolov chce upravit břehy Ohře poblíž centra města, kde by měla vzniknout klidová zóna s herními prvky. Záměrem radnice je také zakrýt nevzhledný parovod, který vede podél řeky. Nová náplavka by se měla stát reprezentativním vstupem pro návštěvníky města, nabídnout by měla také vyžití pro místní obyvatele, řekl dnes novinářům starosta Petr Kubis (ANO).

Na úpravy břehů včetně zakrytí parovodu budou nyní architekti zpracovávat studie. Úpravy by se měly týkat úseku od Krejcarové lávky k mostu lásky u vlakového nádraží. Záměrem města je tam vytvořit relaxační zónu pro setkávání místních obyvatel, ale i návštěvníků města, kteří přijedou na kole. Místem totiž prochází páteřní cyklostezka Karlovarského kraje. V plánu je její rozšíření i doplnění o herní a vodní prvky a lavičky. Úpravy by se měl dočkat také menší ostrov u Krejcarové lávky.

O zakrytí nevzhledného parovodu usiluje radnice několik let. Původně bylo v plánu ho schovat do země, což by ale bylo velmi finančně náročné. Nakonec by ho měla zakrýt zeď, kterou by měly zdobit historické fotografie města. O konečně podobě ale rozhodne až vybraná studie. Hotový návrh chce mít město do konce roku.

Náklady na úpravy ukáže až hotový projekt. Radnice chce využít dotačních titulů. „Nabízí se hned dva. Chtěli bychom se pokusit využít finance takzvaných ekomiliard, což jsou finanční prostředky, které směřují na lokality v rámci zahlazení těžby. A druhá výzva, která by připadala v úvahu, je Fond spravedlivé transformace," řekl Kubis.

Peníze z ekomiliard už šly v Sokolově například do stavby letos dokončené Krejcarové lávky nebo na opravu Antonínského mostu. Původně vyčleněných 15 miliard korun bylo v roce 2019 navýšeno na 18 miliard. Proinvestovalo se dosud přes 14 miliard korun.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, rekreace, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov chce u Ohře vytvořit klidovou zónu a schovat nevzhledný parovod  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.