Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hasiči bojovali s požárem skládky odpadu, kouř byl vidět kilometry daleko

, aktualizováno 13. srpna 2023, 16:56

Oheň zachvátil skládku komunálního odpadu u Vřesové na Sokolovsku. S plameny bojovalo několik jednotek hasičů a vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Dým z haldy byl vidět na kilometry daleko. Obyvatelům ale podle hasičů nic nehrozí, neboť hořelo poměrně daleko od bytové zástavby. Během odpoledne se podařilo požár uhasit. Zásah nicméně bude pokračovat ještě přes noc. Skládku je totiž nutné prolévat, kvůli případným ohniskům v hloubce.

„Zásah bude pravděpodobně trvat delší dobu. Je nutné větší množství dýchací techniky a střídání zasahujících hasičů. Požár vznikl na hraně skládky, ale v její spodní části, takže prohořívá směrem vzhůru," popsal mluvčí krajských hasičů Martin Kasal

Na místo požáru přivolali také experty z laboratoře v Třemošné, aby měřili množství zplodin ve vzduchu a v okolí místa požáru. „Starostové okolních obcí byli informováni, ohrožení lidí ale v této chvíli nehrozí," uklidňuje Kasal.

Zásahy u požárů skládek jsou velmi komplikované, protože oheň je často skrytý hluboko pod povrchem. Takže je nutné hasit poměrně dlouho, než se všechna tato ohniska podaří uhasit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky požár skládky, skládka odpadu, požár u Vřesové, Vřesová na Sokolovsku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči bojovali s požárem skládky odpadu, kouř byl vidět kilometry daleko  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.