Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Karlovarský kraj přidá sociálním službám na automobily nebo vybavení

Karlovarský kraj navýšil o více než milion korun dotace na podporu investičních výdajů terénních a ambulantních sociálních služeb. Podpoří tak více žadatelů a zároveň jim umožní spojit dotace z více zdrojů v případě, že by potřebovali nákladnější investici. Podpora se týká hlavně dopravy a vybavení. Novinářům to dnes řekl krajský radní pro sociální věci Robert Pisár (STAN).

„Týká se to služeb, které umožňují lidem zůstávat doma, pečovatelských služeb, osobní asistence, podpora samostatného bydlení, ranná péče a podobně. Původní alokace byla dva miliony korun a my jsme se ji rozhodli navýšit o 1,074 milionu korun. Přišlo celkem 17 žádostí, ale jedna nebyla uznatelná. Rada už rozhodla o 15 žádostech a o jedné bude rozhodovat zastupitelstvo,“ uvedl Pisár

Dotační program má pomoci zejména se zajištěním dopravní obslužnosti a s materiálním vybavením sociálních služeb,. Žadatelé mohou získat nejvýše 200 tisíc korun na nákup automobilu a maximálně 150 tisíc korun na pořízení materiálního vybavení sociální služby.

Nově by ale žadatelé mohli krajskou dotaci využít i v souběhu s jinou dotací, například z Národního plánu obnovy, Integrovaného regionálního operačního programu a podobně. Pokrýt by s ní mohli i potřebné spolufinancování například, pokud by chtěli investovat do dražších elektrických automobilů nebo nákladnějších přístrojů, na které by krajská dotace nestačila.

Podle Pisára by se navýšení dotací na investiční výdaje terénních a ambulantních sociálních služeb měla objevit i v návrhu rozpočtu na příští rok. Jak ale zdůraznil, jednání o rozpočtu jsou teprve na samém začátku.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky ČR, správa, sociální, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj přidá sociálním službám na automobily nebo vybavení  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.