Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na letišti u K. Varů se při startu zřítil ultralight, nikdo nebyl vážně zraněn

Na letišti Hory u Karlových Varů se večer při startu zřítil ultralehký letoun. Pilot ani spolucestující nebyli vážně zraněni. Příčinu a okolnosti nehody vyšetří policie a Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, řekla mluvčí krajské policie Zuzana Churáňová. Na místě zasahovali hasiči, protože stroj po pádu hořel.

Havárie se podle mluvčí stala kolem 19:30. "Naštěstí nedošlo k žádnému vážnému zranění," řekla. Mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý, který je na místě události, uvedl že hasiči přijali oznámení o požáru ultralightu na tísňové lince. "Jednalo se o dvoumístný stroj. Když hasiči přijeli, tak bylo celé (letadlo) zachvácené požárem," uvedl.

Hasiči předali zdravotnickým záchranářům dva lidi, které zdravotníci na místě ošetřili. "Šlo o 76letého muže a 64letou ženu. Žena byla v pořádku, muž byl otřesený. Nic jim nebylo, měli jen povrchové oděrky," řekla mluvčí záchranářů Zdeňka Newiaková. Sanitka je odvezla na vyšetření do nemocnice v Karlových Varech. Podle informací ČTK měl pilot vinou pádu lehčí poranění hlavy. Stroj podle svědků události při vzletu škrtl o stromy.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hzs Karlovarského kraje

Štítky Vary, Letadlo, Pád, Hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na letišti u K. Varů se při startu zřítil ultralight, nikdo nebyl vážně zraněn  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.