Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přírodní koupaliště na Karlovarsku trápí sinice. Vodohospodáři vyzývají k opatrnosti

V Karlovarském kraji stále platí zákaz koupání na přehradě Skalka u Chebu a ve Velkém Rybníku u Hroznětína. Voda se zhoršila i v areálu Rolava v Karlových Varech nebo na přírodním koupališti v Toužimi. Ostatní přírodní místa ke koupání mají zatím vodu nezávadnou nebo jen s mírně zhoršenou kvalitou, vyplývá z dnešních informací Krajské hygienické stanice Karlovy Vary.

Ve Velkém Rybníku u Hroznětína byl vyhlášen zákaz koupání kvůli přemnožení sinic a vodního květu před týdnem. Ani poslední vzorky z tohoto týdne situaci nezměnily. Podobně i na Skalce u Chebu stále platí zákaz koupání kvůli přemnožení sinic a vodního květu.

Odběry vzorků z tohoto týdne zjistily zhoršenou kvalitu na stupni tři z pětistupňové škály na pláži a u mola v areálu Rolava v Karlových Varech. V brouzdališti je už znečištění na stupni čtyři z pěti, hygienici tedy nedoporučují koupání, zejména když slouží místo malým dětem.

Mírně zhoršenou kvalitu vody zjistily mimořádné odběry z rybníku Tajch v Jindřichovicích na Sokolovsku. Větší nádrže, obvykle vybudované jako rekultivace dolové těžby, zůstávají čísté. Podle posledních odběrů je voda bez závad na koupališti Michal u Sokolova, v Tatrovicích u Vřesové, Bílé vodě u Chodova i v nádrži Boden u Habartova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky Karlovarský, Hygiena, Voda, Stav, Koupaní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní koupaliště na Karlovarsku trápí sinice. Vodohospodáři vyzývají k opatrnosti  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.