Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pohotový plavčík zachránil život postiženému muži, vytáhl ho ze dna bazénu a úspěšně resuscitoval

Jako člověk na správném místě se projevil Rudolf Boris Mohlberg, který pracuje jako plavčík ve vnitřním bazénu KV Areny. Všiml si totiž tonoucího muže se zrakovým a sluchovým hendikepem a okamžitě se mu vrhl na pomoc. Záchranáři, kteří na místo přijeli za šest minut, si pacienta přebírali při vědomí. Pro plavčíka to byla první zkušenost se záchranou tonoucího. Jeho nasazení ocenila i primátorka.

Muže se sluchovým a zrakovým hendikepem postihla uprostřed bazénu nevolnost, v jejímž důsledku se začal topit a velmi rychle klesl na dno bazénu. Naštěstí si ho všiml pohotový plavčík.

„Oceňuji pohotovou reakci pana Mohlberga, to jak bleskově vyhodnotil situaci a zejména nasazení, se kterým zvládl tonoucího muže vyzvednout ze dna bazénu a úspěšně provést resuscitaci. To si zaslouží velké poděkování a obdiv,“ uvedla na adresu plavčíka primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Rudolf Boris Mohlberg je plavčíkem Bazénového centra deset let a záchrana tonoucí osoby pro něj byla první takovou zkušeností. Podle jednatele KV Areny Romana Rokůska sehrály v tomto případě klíčovou roli podvodní kamery a také systém dohledu.

„Naši plavčíci pracují ve dvojicích, přičemž jeden vždy sleduje dění v bazénu ze břehu a druhý analyzuje záběry monitorovacích kamer, včetně jedné podvodní kamery, kterou jsme pořídili v roce 2019. Na tomto případu jsme si potvrdili, že takový systém je efektivní. Zároveň jsme se rozhodli po této zkušenosti pořídit další podvodní kameru, abychom získali ještě větší přehled o dění pod hladinou. Hledáme i technické řešení pro instalaci podvodní kamery pro venkovní bazén,“ dodal Rokůsek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KV Arena + Magistrát města Karlovy Vary

Štítky záchrana života, tonoucí muž, KV arena, pohotový plavčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohotový plavčík zachránil život postiženému muži, vytáhl ho ze dna bazénu a úspěšně resuscitoval  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.