Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Místo stávající hasičské zbrojnice chce Ostrov postavit bytový dům

Současnou zbrojnici dobrovolných hasičů v Ostrově na Karlovarsku zřejmě čeká demolice. Nové zázemí se již staví v Jáchymovské ulici, hasiči by se tam měli přestěhovat na jaře příštího roku. Místo nevyhovujícího objektu v památkové zóně chce radnice postavit bytový dům, řekl dnes novinářům místostarosta Pavel Čekan (Místní).

Původní hasičskou stanici v Karlovarské ulici lidé postavili při Akci Z, tedy bezplatné brigádě obyvatel. Dobrovolní hasiči v ní sídlí od roku 1990, začátkem příštího roku by se ale měli stěhovat do nové zbrojnice. Budova už technicky nevyhovuje, proto je záměrem radnice ji zbourat a postavit místo ní nový objekt.

Na záměr nyní architektonická kancelář zpracovává studii. V plánu je vybudovat několikapodlažní objekt, kde by bylo odhadem deset až 12 bytů. Jde o atraktivní lokalitu poblíž ostrovského zámku s parkem a Palácem princů, letos tam dokončili také stavbu bytového domu Myslivna. Parcela je součástí městské památkové zóny, na stavbu tak budou dohlížet památkáři.

K financování výstavby by chtěla radnice využít dotace. Pokud by ale nebyla úspěšná, zaplatila by ji ze svého rozpočtu. Bytová výstavba je jednou z priorit sedmnáctitisícového města. „Jeden byt bychom mohli budovat kolem 2,5 milionu korun, byla by to velikost standardního bytu, kolem 60 až 70 metrů čtverečních. Když se bavíme o deseti až 12 bytech, taky by to bylo někde mezi 30 až 40 milionů korun," řekl Čekan.

Se stavbou nové zbrojnice za 70 milionů korun začala radnice na podzim loňského roku. Staví se v Jáchymovské ulici, kde je rovněž výjezdové stanoviště záchranářů a od loňského září zde stavbaři budují také stanici pro profesionální hasiče.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky ČR, správa, stavby, byty, hasiči, Ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo stávající hasičské zbrojnice chce Ostrov postavit bytový dům  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.