Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Německý cyklista zemřel po pádu z kola na trailu v Krušných horách, oživovali ho skoro hodinu

Na jednom z trailů v okolí Bouřňáku v Krušných horách nezvládl sjezd z prudkého svahu čtyřicetiletý německý cyklista. Po pádu do lesního porostu utrpěl vážná zranění. Záchranáři bojovali o jeho život bezmála hodinu. Muž ale nakonec svým zraněním podlehl. Tragickou nehodou se zabývá policie a nařídila u zemřelého soudní pitvu. Podle Horské služby došlo k tragédii na trati, kterou si bikeři ve volné přírodě sami vybudovali.

„Policisté se zabývají nešťastnou událostí, ke které došlo v neděli v půl 10 dopoledne v katastru obce Moldava. Došlo zde k úmrtí cyklisty po pádu z kola při sjíždění lesního porostu po pravé straně od sjezdovky Hrobská,“ informovala policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Horská služba ČR čeká v létě opět vysoký počet úrazů, mimo jiné i kvůli elektrokolům

Horská služba ČR očekává v letošní letní sezoně opět vysoký počet úrazů. Jejich množství v posledních pěti letech roste, loni měli záchranáři v létě 2918 zásahů. Na nárůstu počtu úrazů má největší podíl rozvoj horské cyklistiky, řekl novinářům...

Zraněného cyklistu začal jako první oživovat další biker, resuscitaci si poté převzali přivolaní záchranáři a pokračovali v ní dalších 45 minut. Veškeré jejich snahy ale byly marné a muž nakonec svým zraněním podlehl. Případ si nyní převzala policie a nařídila u mrtvého soudní pitvu.

Podle mluvčího Horské služby Marka Fryše se neštěstí odehrálo na trati, která vznikla svépomocí. „Mnohokrát jsou tyto trasy natolik umně skryty a vedeny v nedostupném terénu, že v případě poranění cyklisty je pro záchranáře velice obtížné dostat se na místo a včas poskytnout poraněnému pomoc," upozorňuje mluvčí. 

Náčelník krušnohorské Horské služby Miroslav Račko proto připomíná, aby byli lidé opatrní a dobře si promysleli výlet na podobné traily. „Všichni, kdo se na těchto trasách pohybují si musí uvědomit, že se vystavují velkému riziku a v případě nehody k nim může pomoc dorazit se značným časovým odstupem. Velkou pomocí při lokalizaci může poskytnout poloha zaslaná z aplikace Záchranka. Z tohoto důvodu by bylo ideální, pokud by si ji všichni, nejenom bikeři, nainstalovali do svých telefonů,“ dodal Račko.
 

Foto Horská služba

Štítky smrtelná nehoda, nehoda cyklisty, mrtvý cyklista, trail, Krušné hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Německý cyklista zemřel po pádu z kola na trailu v Krušných horách, oživovali ho skoro hodinu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.