Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovy Vary schválily navýšení dotace pro filmový festival na 10 milionů

Zastupitelé Karlových Varů schválili navýšení dotace pro Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary na deset milionů korun. Původně v rozpočtu město počítalo s dotací 8,9 milionu. Nakonec ale vedení města na žádost festivalu dotaci navrhlo zvýšit s ohledem na rostoucí náklady, které festival s pořádáním největší kulturní akce v regionu má.

„Mám radost, že se nám podařilo prosadit navýšení dotace pro letošní filmový festival. Teď jsme navyšovali částku o 1,1 milionu korun. Filmový festival by tak na letošní ročník měl dostat celkem deset milionů korun. Stejnou částku dostane i od Karlovarského kraje. Je to hlavně z důvodu navýšení všech nákladů, které ale ve větší míře zůstávají v Karlových Varech. Takže je to vlastně i podpora lokální ekonomiky,“ řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

V minulých letech město i Karlovarský kraj dávaly na festival po osmi milionech korun, až na ročníky ovlivněné pandemií nemoci covid-19. Navýšení dotace tak reaguje na vyšší ceny energií, ale i ubytovacích služeb, které festival každoročně potřebuje pro své hosty. Ceny hotelových služeb vzrostly podle odhadů zhruba o 30 procent. Přitom festivalové termíny, tedy začátek července mají některé hotely už tak za vyšší sazby.

Loni činily podle odhadů úhrady filmového festivalu za poskytnuté služby a nákup zboží společnostem v Karlových Varech a firmám zaměstnávajícím pracovníky s pobytem ve městě či okolí, včetně útraty návštěvníků a hostů festivalu při jejich pobytu v Karlových Varech, přes 214 milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, film, festival, Karlovy Vary, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary schválily navýšení dotace pro filmový festival na 10 milionů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.