Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Karlovarský kraj bude mít téměř po dvaceti letech nový web, spustí ho v červenci

Po téměř dvaceti letech bude mít Karlovarský kraj nový web. V porovnání s původním bude přehlednější, bezpečnější a dostupný také ve verzích pro mobily a tablety. Nový web aktuálně prochází testovacím režimem, dolaďují se na něm poslední detaily. Jeho oficiální spuštění je naplánované koncem července.

Původní krajský web funguje v téměř nezměněné podobě od roku 2005. "V současnosti už nenaplňuje to, co bychom od prostředí měli očekávat. Za těch 20 let nám web nabyl enormních rozměrů co se týče dat a bylo nutno v tom udělat pořádek a přijít s platformou, která bude pro lidi přívětivější," řekl náměstek hejtmana Vojtěch Franta (Piráti).

Připravovaná platforma by měla být bezpečná pro uživatele i pro poskytovatele dat a rychlejší. Vizuálně bude jedinečná podle požadavků kraje, nevychází z žádné šablony. Její ústřední barvou bude modrá, která je charakteristická také pro logo Karlovarského kraje. Před dvěma lety si kraj dal své logo inovovat. Nese název kraje a symbol, kterým je tryskající pramen v červeném a modrém barevném ladění. Na novém webu se také objeví.

Za nový web zaplatil úřad čtyři miliony korun. Jeho příprava včetně přenosu objemných dat trvala dva roky. Podle Franty šlo asi o 80 GB dat. Zpracovatel webu byl vybrán pomocí metody Best Value Approach, která staví do popředí zejména kvalitu plnění, a nikoliv pouze nejnižší nabízenou cenu. Tento postup kraj využil poprvé a podle Franty se osvědčil.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky krajský web, nový web Karlovarského kraje, testovací režim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj bude mít téměř po dvaceti letech nový web, spustí ho v červenci  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.