Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bazén hotelu Thermal navštívilo za rok téměř 200 tisíc lidí

Venkovní bazénový komplex u hotelu Thermal v Karlových Varech navštívilo za rok od jeho rekonstrukce téměř 200 000 lidí. Je to zhruba dvojnásobek toho, kolik lidí sem zavítalo před jeho uzavřením. Bazén se saunovým centrem, restaurací a barem se otevřel znovu loni v červnu. I když patří hotelu Thermal, bazénové a saunové centrum provozuje společnost Saunia. Pro další rok provozu plánuje růst návštěvnosti o 30 procent, uvedla firma v tiskové zprávě.

„Průměrně komplex Saunia Thermal Resort navštíví přes 16.000 lidí měsíčně. Zájem je nejen v létě, ale i v zimě, protože teplota vody v bazénech je po celý rok stejná, 32 stupňů v relaxačním bazénu a 38 stupňů ve vřídelním. První rok plného provozu tak končíme úspěšně, potenciál tohoto místa ještě přitom zdaleka naplněn není,“ říká ředitel společnosti Saunia Bohumil Píše.

Rekonstrukce ikonického bazénu nad lázeňským středem města byla součástí celkové rekonstrukce hotelu Thermal, který pochází ze 70. let minulého století. Bazén se poprvé za přítomnosti tehdejší ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) otevřel už v roce 2021, měl ale ještě řadu nedostatků a nebyl dokončen saunový komplex. Byl tak po pár měsících znovu uzavřen. Rekonstrukce se tak protáhla až do loňského června. Teprve tehdy se komplex otevřel naplno a se všemi částmi.

V objektu nad bazénem vzniklo osm saun s šesti typy saunování a čtyřmi typy ochlazení. Součástí je i takzvaná ceremoniální sauna. Samotný bazén je rozdělen na dvě části, v jedné je klasická bazénová voda a úseky vhodné pro relaxaci nebo plavání. Druhá část bazénu je plněna vřídelní vodou s teplotou 38 stupňů Celsia. Saunový svět je spojený s termálním bazénem, a tak si v resortu mohou návštěvníci dopřát jedinečný odpočinek, za kterým jezdí turisté z celého světa.

Během karlovarského festivalu, který začíná 30. června, se navíc v historickém bazénu Thermal uskuteční největší česká bazénová party. Vystoupí zde známí čeští DJ´s, připraveny jsou soutěže pro děti i dospělé a chybět nebude ani speciální nabídka míchaných drinků.

Společnost Saunia provozuje 15 poboček saun, zejména v obchodních centrech krajských měst a jednu v Bratislavě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Spa Hotel Thermal

Štítky ČR, rekreace, bazén, Thermal - F

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén hotelu Thermal navštívilo za rok téměř 200 tisíc lidí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.