Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Město Aš kontroluje neplatiče poplatků za komunální odpad

Vlastníte v Aši byt, rodinný dům nebo chatu, ve kterých není nikdo hlášen k trvalému pobyt? I v takovém případě jste povinni platit místní poplatek za komunální odpad, vzkazuje vedení radnice.

„Oddělení správy daní a poplatků městského úřadu provádí kontrolu ohlašovací povinnosti vlastníků (fyzické i právnické osoby) nemovitých věcí zahrnujících byt, rodinný dům nebo stavbu pro rodinnou rekreaci, ve které není přihlášena žádné fyzická osoba, a která je umístěna na území města Aše,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí města Milan Vrbata

Na základě výsledků kontroly město upozornilo majitele domů na tuto ohlašovací povinnost směrem k poplatku za komunální odpad. To platí, pokud v domě není přihlášená osoba k trvalému pobytu či povolení k pobytu u cizinců.

Město také zveřejnilo případ, kdy fyzická osoba s trvalým pobytem v Aši současně v Aši vlastní rodinný dům  či byt, kde není hlášena k trvalému pobytu žádná fyzická osoba.

„Není v rozporu se zákonem, jestliže je po ní požadováno zaplacení poplatku za odpad „dvakrát“? V takovém případě vzniká povinnost uhradit poplatek vícekrát. Jednou z titulu svého přihlášení k trvalému nebo jinému pobytu a podruhé z titulu vlastnictví nemovitosti, ve které není přihlášena žádná fyzická osoba. Pokud takových objektů vlastní fyzická osoba v Aši více, pak bude platit poplatek vícekrát podle počtu takovýchto objektů,“ vysvětlil situaci mluvčí.

Ohlašovací povinnost je možné splnit například vyplněním a doručením formuláře, který je k dispozici na stránkách města. Fyzicky je to možné přímo na úřadě. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky , poplatek, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Aš kontroluje neplatiče poplatků za komunální odpad  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.