Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

FOTO: V Aši pokračuje výstavba nového nádraží

V Aši na Chebsku firma pokračuje v budování nového nádraží. Práce odstartovaly loni v listopadu. Hotovo má být do konce roku 2023. Kromě jiného tam vznikne přes 20 nových parkovacích míst.

Snímky zveřejnil na městském facebookovém profilu mluvčí města Milan Vrbata. Demolice už je u konce a nyní pokračuje výstavba nového nádraží. 

„Součástí této investice je také parkoviště s 22 místy, které zainvestuje, stejně jako vybudování nové nádražní budovy, Správa železnic. V prostoru před nádražím se počítá s autobusovou točnou, jejímž investorem je město Aš,“ uvedl Vrbata v tiskové zprávě.

Plánovaná podoba nového nádraží v Aši. Vizualizace: Správa Železnic

Z původního nádraží má zůstat pouze zastřešení nástupiště do vlaků směřujících do německého Hofu, které čeká celková renovace. Stavební práce budou stát 68,8 milionu korun, Aš přispěje na stavbu autobusového terminálu částkou 7,5 miliunu.

„Pěkné nádraží a jeho upravené okolí vytváří první dojem návštěvníka, který k nám přijede vlakem. Jsem proto samozřejmě rád, že tu budeme mít novou moderní budovu, na jejíž podobě jsme navíc měli možnost se podílet,“ řekl k investici starosta Aše Vítězslav Kokoř (ANO).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Aš

Štítky karlovarský kraj, , nádraží, doprava, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Aši pokračuje výstavba nového nádraží  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.