Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kempy v Karlovarském kraji mají rezervace na měsíce dopředu, zájem mají Češi i turisté z Německa

Turistické kempy v Karlovarském kraji očekávají letos dobrou sezonu. Rezervace už mají až do poloviny léta, a to přesto, že mírně zvýšily ceny. Zájem o ubytování mají jak návštěvníci ze zahraničí, tak čeští hosté. Velkou část přitom tvoří lidé, kteří se do kempů vrací pravidelně.

Například v kempu Baldi na Jesenické přehradě už ví, že zájem minimálně na nejbližší měsíce bude. „Rezervace máme a jsme asi ze tří čtvrtin obsazení," řekl recepční kempu. Baldi zahajuje letošní sezonu 28. dubna. „Jde z velké části o lidi, kteří se k nám pravidelně vrací, převážně Němci, ale i čeští hosté. Letos jsme mírně zdražili, asi o sedm procent," doplnil recepční.

Jeden z největších autokempů v Karlovarském kraji, Amerika u Františkových Lázní, zahájil sezonu už na začátku dubna. „Je to výhoda, ostatní kempy většinou zahajují až od května, takže jsme jedni z mála. Třeba na Velikonoce jsme tak měli už hodně hostů," prozradila pracovnice recepce kempu. I na Americe už mají rezervace až do července, a je tak zřejmé, že zájem o pobyt v kempu bude i letos. Hosté jsou zhruba půl na půl zahraniční, převážně z Německa, a čeští návštěvníci. Ti se do kempů začali po koronavirové pauze zase vracet. „Letos jsme mírně zdražili, asi o deset až 15 procent, ale hosté s tím až na výjimky nemají problém," uvedla recepční.

Kemp Amerika je pro svou polohu u stejnojmenného rybníka a zároveň kousek od centra lázeňského města oblíbený nejen klasickými turisty. „Na začátku sezony, v květnu a červnu, k nám jezdí i hodně školních výletů. Zaplní se tak slabší část sezony a pak přijdou letní měsíce, kde máme největší zájem. V posledních dvou letech byly i dny, kdy jsme museli zavřít bránu, protože jsme měli zcela plno," dodala recepční z Ameriky.

Vodácký kemp Dronte, který v kraji nabízí půjčovnu lodí i tábořiště u řeky Ohře, letos očekává vydařenou sezonu, záviset ale bude hlavně na počasí. Podle jednatele Vladimíra Šedy evidují již nyní více rezervací než v předchozích letech. Zejména víkendy i svátky už mají téměř obsazené. Vodáckou sezonu zahájili o minulém víkendu. Pro letošní sezonu museli také zdražit. V půjčovně lodí, raftů a vodáckých potřeb zvýšili ceny o pět procent, ubytování zdražili o desetinu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto baldi.cz

Štítky kempy, autokemp, turismus, turistická sezona, Karlovarský kraj, zahraniční turisté, vodácké potřeby, půjčovna lodí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kempy v Karlovarském kraji mají rezervace na měsíce dopředu, zájem mají Češi i turisté z Německa  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.