Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Karlovarský kraj nechá zbourat další nevyužívaný pavilon v nemocnici v Karlových Varech

Karlovarský kraj vybral firmu, která zbourá nevyužívaný pavilon bývalého dětského oddělení v nemocnici Karlovy Vary. Jde o druhou demolici prázdného objektu při rozsáhlé modernizaci krajské nemocnice téměř za tři miliardy korun. Novinářům to řekl karlovarský hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

„Pavilon M je určen k demolici v rámci generelu, protože tam vzniknou nové objekty. Budova dlouhodobě nebyla využívána, je to bývalé dětské oddělení, je ve špatném technickém stavu. Její rekonstrukce by byla asi i dražší než jakákoli novostavba," řekl Petr Kulhánek.

Vybraná stavební firma budovu zbourá za 3,5 milionu korun, ačkoli předpokládané náklady byly téměř sedm milionů. První demolice, která se v nemocnici uskutečnila loni, vyšla na 2,3 milionu korun. Šlo o nejstarší budovu v areálu, pavilonu K, kde kdysi sídlilo lůžkové plicní oddělení.

V areálu nemocnice nyní stavební firma rekonstruuje nevyužívaný pavilon L, což je bývalé infekčního oddělení. Práce v něm začaly loni v září, hotové by měly být na konci letošního roku. Náklady jsou 140 milionů korun. Po dokončení se do objektu přestěhuje provoz transfuzní stanice, která nyní sídlí mimo areál, administrativně provozní úseky i sklady.

Po rekonstrukci pavilonu L bude navazovat bourání pavilonu G a stavba nových objektů, kde je v plánu rozšířit urgentní příjem, interní oddělení či vybudovat onkologické centrum. Stavba se nyní připravuje projekčně. Přestavba nemocnice včetně vybavení by měla být kompletně hotová v roce 2030.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ABP Plzeň

Štítky Karlovarská krajská nemocnice, nemocnice Karlovy Vary, demolice, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj nechá zbourat další nevyužívaný pavilon v nemocnici v Karlových Varech  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.