Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Karlovarští strážníci marně hledali potřeby narkomanů. Na dětských hřištích nebyly

Pořádnou předvelikonční šichtu mají za sebou karlovarští strážníci, kteří se pustili do úklidu veřejného prostoru po narkomanech. Injekční stříkačky a další náčiní drogově závislých posbíraly hlídky převážně z dětských hřišť či volnočasových areálů.

Hlídky vyrazily do terénu vybavené detektory kovu, sběrnými boxy, kleštěmi a ochrannými rukavicemi. Při speciální akci Jehla se zaměřili na bezmála na padesát dětských hřišť a volnočasových areálů v lázeňském městě, které lákají nejen děti a pejskaře, ale také uživatelé návykových látek. Letos je výsledek kontrol překvapil. Na pískovištích, prolézačkách nebo houpačkách nic nenašli. Loni při speciální akci přitom narazily na dvě jehly.

 Odklízením nálezu se snižuje riziko přenosu nakažlivých nemocí a také předcházíme nebezpečí, kterému jsou vystaveni ti nejmenší i domácí mazlíčci. Strážníci během několika hodin prošli a zkontrolovali více jak čtyřicet dětských hřišť a volnočasových areálů s nulovým výsledkem,“ uvedli v hlášení městští policie z Karlových Varů. 

Hlídky městské policie najdou ročně desítky injekčních stříkaček. Jen loni jich evidovaly přes stovku kusů, což je o něco méně než předloni. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Strážníci, Narkomani, Jehly

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští strážníci marně hledali potřeby narkomanů. Na dětských hřištích nebyly  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.