Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Podmínky jsou stále ještě dobré, hlásí karlovarské skiareály

Velká zimní střediska v Karlovarském kraji nabízejí stále ještě dobré podmínky pro lyžování. Na svazích leží 20 až 50 centimetrů převážně umělého sněhu. Přes víkend byla obleva, teploty vystoupaly až k deseti stupňům. Běžecké tratě se neupravují.

Na Klínovci jsou v provozu dvě lanovky a tři sjezdovky o celkové délce pěti kilometrů, odpolední teploty dnes přesahovaly šest stupňů nad nulou. „Za víkend k nám přijelo přes 2 tisíce lyžařů, na sjezdovkách je 30 centimetrů sněhu," řekla mluvčí klínoveckého skiareálu Hana Hoffmannová. Podle ní se pro nevhodné podmínky uzavře od pondělí jižní stana Klínovce. V provozu jsou skibusy na linkách B, C a D. Skibus na lince A nejezdí kvůli uzavření lyžařského střediska na Fichtelbergu, uvedl skiareál na webu.

V areálu na Bublavě v západní části Krušných hor je aktuálně v provozu sjezdovka Lesní, Červená a dětský park v délce 1,8 kilometru. Na svazích leží 25 až 30 centimetrů umělého sněhu, mimo ně sníh není. Teploty jsou tam deset stupňů nad nulou.

Od úterý se lyžuje také na Plešivci. Otevřená je tam trať číslo 6 Renata s lanovkou Abertamy a sjezdovka 1 Hana s dráhou Pstruží. Otevřený je také skiareál Mariánky, kde jsou zprovozněné dvě ze tří sjezdovek a je tam 50 centimetrů sněhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Klínovec

Štítky Karlovarský, Lyžování, Rekreace, Podmínky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podmínky jsou stále ještě dobré, hlásí karlovarské skiareály  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.