Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čeká nás teplý silvestr, ochlazení přijde v lednu, věští meterologové

Počasí na přelomu roku bude takřka jarní. Teploty na silvestra i Nový rok vystoupají v Čechách k 15 stupňům. Na Moravě a ve Slezsku bude o něco chladněji, maximální teploty tam o nadcházejícím víkendu nepřekročí 11 stupňů Celsia. Může pršet, sněžit má jen v nejvyšších polohách. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na webu a sociálních sítích. Mírně ochladit se má během prvního lednového týdne.

„V sobotu zesílí teplejší jihozápadní proudění, proto budou teploty zejména v Čechách stoupat nezvykle vysoko," uvedli meteorologové. Připomněli, že to bude druhý takto teplý poslední den roku po sobě. Loni na silvestra dosáhla v Česku teplota ojediněle také 15 stupňů Celsia a padla řada teplotních rekordů.

Na silvestra očekávají meteorologové zataženo až oblačno, na Moravě místy mlhy. Zejména na hory znovu dorazí přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty budou osm až čtyři stupně. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 11 až 15 stupňů, na Moravě na sedm až 11 stupňů.

Podobné teploty budou i v neděli, první den roku 2023, ale bude méně oblačnosti i srážek. Začátek příštího týdne budou ještě teploty překračovat deset stupňů Celsia. Postupně se sice mírně ochladí, mrazivé počasí ale nedorazí, a to ani v noci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Počasí, Karlovarský, Předpověď, Silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás teplý silvestr, ochlazení přijde v lednu, věští meterologové  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.