Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Domov se zvláštním režimem Matyáš v Nejdku se dočkal. Dělníci zahájili rekonstrukci

Dlouhé čekání je u konce. Domov se zvláštní režimem v Nejdku na Karlovarsku se opravuje. Karlovarský kraj zahájil rekonstrukci první části, která spočívá v rozšíření pavilonu C. Nové budou pokoje či spojovací trakt. Kompletní oprava zařízení bude v roce 2025.

Dělníci se pustili do práce za zvuku slavnostního klepání kladívky zástupců kraje, zhotovitele a dalších odpovědných pracovník. Začínají s první etapou, jež obnáší úpravu prostor v pavilonu C. „Úpravy domova Matyáš vnímáme jako naprosto nezbytné, protože současné podmínky pro poskytování pobytové služby již nejsou v souladu s aktuálními požadavky na zajištění péče a soukromí pacientů. Naší prioritou je zejména vybudování jednolůžkových pokojů a několika pokojů dvoulůžkových, a to pro manželské či jiné páry. Úpravy a rekonstrukce, které jsou v plánu, povedou ke zkvalitnění života klientů, prostředí pro zaměstnance, k nižší energetické náročnosti a ke zvýšení bezpečnosti celého  areálu,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár (STAN).           

Po dokončení první části prací se stavaři vrhnou do pavilonů A a B a rekonstrukci druhého spojovacího traktu. Domov tím získá celkem 84 místy pro klienty. Každý pokoj bude mít bezbariérovou flexibilní koupelnou s toaletou. Nová bude také fasáda, rozvody nebo výtahy. „Již jsme začali s přípravou staveniště, probíhají zemní práce včetně hrubých terénních úprav a přeložek inženýrských sítí. Jsme rádi, že jako lokální stavební dodavatel můžeme být u tohoto projektu, který přispěje ke zvýšení standardu péče pro seniory v našem kraji,“ doplnil oblastní ředitel společnosti Metrostav DIZ Petr Čermoch.           

Stavební práce se zaměří také na úpravy zázemí pro personál a ostatní provozní prostory. Místnosti budou vybaveny nábytkem, zdravotnickým a technologickým vybavením. Pozornost bude věnována i zpevněným manipulačním a parkovacím plochám, terénním úpravám a oplocení. Celkové činí 450 milionů korun. S kompletním dokončením se počítá v roce 2025.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DD Nejdek

Štítky Nedjek, Karlovarský, Kraj, Sociální služby, domov, rekonstrukce, Nejdek, Karlovarský kraj, pavilon, Starostové a nezávislí, Metrostav DIZ s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov se zvláštním režimem Matyáš v Nejdku se dočkal. Dělníci zahájili rekonstrukci  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.