Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Nové vedení Ostrova chce zabránit zvýšení haly v areálu v Dolním Žďáru

Nové vedení Ostrova na Karlovarsku chce blokovat záměr soukromého investora zvýšit plánovanou halu v nově vznikajícím průmyslovém areálu v Dolním Žďáru. Zatímco bývalé vedení projekt podporovalo, nová koalice tvořená hnutím ANO, Místními, Ostrovem, můj domov a Unií pro sport a zdraví se chystá zastavit řízení o změně územního plánu, které je nutné k navýšení haly. S investorem chce nicméně vedení Ostrova ještě jednat, řekl novinářům radní Jiří Netrh (Ostrov, můj domov).

Nepodpořit změnu územního plánu je prioritou nového vedení města. Navrhovaná hala má stavební povolení na 12,5 metru výšky, kvůli zvažované změně technologií ji chtěl soukromý investor zvýšit na 22 metrů. Radní Netrh byl jedním z organizátorů petice proti zvýšení haly. Iniciátoři tehdy sesbírali přes tisíc podpisů. Odpůrci upozorňovali na to, že se se stavbou pojí příliv agenturních pracovníků a zvýšení kamionové dopravy, na což není šestnáctitisícové město připraveno.

Bývalý starosta Jan Bureš (ODS) proto vyhlásil na začátku roku referendum, ve kterém se místní mohli k plánované změně územního plánu vyjádřit. I když většina voličů záměr odmítla, plebiscit skončil jako neplatný, protože nehlasoval dostatečný počet lidí.

Otázku budoucnosti haly chce vedení radnice řešit na nejbližším jednání zastupitelstva. Zároveň se chce s investorem setkat. „Už jsme zaznamenali, že investor firma Panattoni je otevřená k jednání. Takže se chceme potkat a říct si, jaký je nový stav věcí se změnou vedení, a domluvit se, jak by to mohlo dál probíhat,“ řekl radní.

Ředitel Panattoni Pavel Sovička již dříve ČTK řekl, že díky navýšení by se hala s rozlohou přes 100 tisíc metrů čtverečních mohla nabídnout více firmám s moderními technologiemi, které zaměstnají kvalifikovanější pracovní sílu. Přilákat by mohla některou z rostoucích společností z oblasti e-commerce.

Panattoni už jednu halu o rozloze 20 tisíc metrů čtverečních v areálu bývalé Škody Ostrov staví. Hlavním nájemcem se stane ostrovský výrobce kabelových svazků a elektroniky Amphenol. Další prostory zaplní karlovarská obchodní společnost Kokiska.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky ČR, správa, stavby, reality, Ostrov, Dolní Žďár, investor, územní plán, ANO 2011, Unie pro sport a zdraví, Karlovarský kraj, Panattoni Czech Republic Development s.r.o., ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové vedení Ostrova chce zabránit zvýšení haly v areálu v Dolním Žďáru  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.