Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Lokti začnou úpravy Předmostí, přibudou parkovací místa i dopravní terminál

V Lokti na Sokolovsku v příštích dnech začnou stavební úpravy v takzvaném Předmostí, které je hlavním vstupem do historického centra. Stavební firma tam postaví novou budovu dopravního terminálu, parkoviště, chodníky a opraví silnici. Investice města a Karlovarského kraje vyjde na 60 milionů korun.

Projekt má vytvořit reprezentativní vstup do města a ulehčit dopravě uprostřed centra, řekl starosta Lokte Petr Adamec (Piráti).

Předmostí je frekventované místo, kde se střetává osobní i autobusová doprava. Nachází se u benzinové pumpy před hlavním mostem, kterým se návštěvníci dostanou do historické části města, kde je hlavní náměstí i hrad Loket. Pro turisty je jedno oficiální parkoviště, které je hlavně v době akcí hradu i nedalekého amfiteátru plně vytížené, pro autobusy jedna parkovací plocha. Navíc tudy vede hlavní silnice ze Sokolova na Horní Slavkov.

S novým parkovištěm přibude 50 parkovacích míst na celkových zhruba 130. Nové chodníky budou kolem parkoviště i čerpací stanice a upraví se silnice. „Mělo by to zklidnit dopravu v tom místě a zároveň odlehčit historickému centru, co se týče parkování. Měl by tam vzniknout jakýsi reprezentativní vstup do města s informační kanceláří,“ uvedl starosta.

Na projekt dostalo třítisícové město dotaci 35 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). V době stavebních prací se řidiči musí připravit na dopravní omezení, silnice ale zůstane průjezdná. Práce by měly být hotové na konci jara příštího roku.

Po dokončení stavby by chtěla radnice začít řešit parkování v centru města. Do města přijíždí za návštěvou hradu i za kulturními akcemi i stovky turistů denně, náměstí je proto vytížené.

„Hlavní krok, který bude muset nastat, je architektonická studie na náměstí. Chtěli bychom turisty co nejvíce vymezit mimo centrum ve prospěch těch, kteří tady žijí a podnikají,“ uvedl Adamec.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Loket, parkování, Karlovarský kraj, Petr Adamec, okres Sokolov, Česká pirátská strana, Sokolov, Horní Slavkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lokti začnou úpravy Předmostí, přibudou parkovací místa i dopravní terminál  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.