Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V pondělí přibylo 2895 případů nákazy koronavirem, o 863 více než před týdnem

V pondělí přibylo v Česku 2895 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je největší nárůst od druhé poloviny dubna a o 863 více než před týdnem. V nemocnicích bylo v pondělí 524 lidí s covidem-19, z toho 17 ve vážném stavu.

Před týdnem v nemocnicích s covidem leželo o 55 lidí méně. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví.

Incidenční číslo, které uvádí počet nově potvrzených případů nákazy koronavirem za posledních sedm dní v přepočtu na 100.000 obyvatel, vzrostlo na 109. Nejvyšší je nadále v Praze, kde činí 186. Nad hodnotou 150 je také v okresech Sokolov, Beroun a Praha-západ.

Denní počty nově potvrzených případů nákazy koronavirem postupně rostou od přelomu května a června, kdy se ještě pohybovaly nejvýše kolem dvou až tří set nakažených. Množství hospitalizovaných narůstá zhruba od poloviny června, kdy bylo v nemocnicích kolem 100 lidí.

Za nárůstem počtu nákaz jsou podle Státního zdravotního ústavu nakažlivější submutace koronavirové varianty omikron. Podle odborníků se letní vlna covidu-19 blíží kulminaci. Ministerstvo a odborníci doporučují používání ochrany nosu a úst v hromadné dopravě, nemocnicích a domovech pro seniory. Plošná opatření úřad nechystá.

Za celou dobu epidemie covidu-19 v Česku od 1. března 2020 bylo v zemi potvrzeno zhruba 3,96 milionu případů nákazy koronavirem. Do tohoto počtu nejsou zahrnuty případy, kdy se někdo nakazil opakovaně. Podezření na opakovanou nákazu je přes 274.620 a za pondělí 965. Od začátku epidemie zemřelo 40.360 lidí s covidem-19. Plně naočkováno bylo proti této nemoci v Česku zhruba 6,88 milionu lidí a asi 4,25 milionu lidí dostalo posilující dávku vakcíny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, test, statistika, COVID-19, infekční onemocnění, nemocnice, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, pandemie covidu-19, Státní zdravotní ústav, Sokolov, Beroun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí přibylo 2895 případů nákazy koronavirem, o 863 více než před týdnem  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.