Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarská Varšavská ulice je zelenějsí, u terminálu vysadili tisíce trvalek

Při rekonstrukci hlavního přestupního uzlu MHD v karlovarské Varšavské ulici se změnila také plocha oddělující terminál od budovy Tržnice. Město tam vysázelo zeleň na nových ostrůvcích, kde jsou trvalky.

Zeleň je u Tržnice ve větší míře i kvůli změně klimatu a oteplování. „Celý projekt je pak postaven na použití trvalek ve směsích doplněných o stromy, které tvoří nepravidelné skupiny a remízy tak, aby byl zachován průhled na historickou budovu Tržnice, zejména její centrální část se vstupem. Nechtěli jsme, aby došlo v zadláždění celého prostoru terminálu, proto jsme některé ostrůvky osázeli trvalkami,“ uvedla v tiskové zprávě Hana Petrlíková, odbornice na dendrologii a mistr střediska parků Správy lázeňských parků.

Ostrůvky zdobí tisíce trvalek. Lidé tam mohou vidět zejména okrasné trávy, třapatky, astry a další hvězdicovité, krásnoočka, denivky, kosatce, řebříčky, šalvěje, rozchodníky či šanty.

U Tržnice je celkem 60 různých druhů a kultivarů trvalek, dohromady tam roste šest a půl tisíce rostlin. „Na štěrkových záhonech je půvabné a neodolatelné, že jsou velmi dynamické, velmi rychle se mění a v době vegetace je záhon v podstatě každý den jiný,“ dodala Petrlíková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky karlovy vary, zeleň, trvalky, rostliny, město, trvalka, tržnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská Varšavská ulice je zelenějsí, u terminálu vysadili tisíce trvalek  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.